IT&C, CARIERE

Sindicalistii de la Jucu au amanat negocierile cu Nokia si se vor intalni cu Sulfina Barbu

05 octombrie 2011, ora 18:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nokia.jpg
Sindicalistii de la fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu au amanat, miercuri, pentru ziua urmatoare negocierile cu conducerea companiei, intre timp urmand sa aiba o intrevedere cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si reprezentantii AJOFM Cluj.


Liderul sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii de la Jucu, Valentin Ilcas, a declarat miercuri ca ministrul Muncii urmeaza sa aiba joi o intalnire cu conducerea Nokia Romania, scrie Mediafax.

"Negocierile dintre sindicatele din fabrica Nokia de la Jucu si reprezentantii companiei, care au inceput luni si ar fi trebuit sa fie reluate miercuri, au fost amanate pentru joi. In cursul diminetii de joi vom avea o intalnire cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, care vine la Cluj, si cu reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj. Stiu ca ministrul Muncii va avea o intalnire, joi, si cu cei de la Nokia, iar apoi vom relua discutiile", a spus Ilcas.

Liderii celor doua sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcas si Cristian Copil, urmau sa aiba, miercuri, o noua runda de negocieri cu conducerea Nokia Romania privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajatilor ce urmeaza sa fie disponibilizati.Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, declara, luni dupa-amiaza, dupa o intalnire de peste trei ore cu conducerea Nokia Romania, ca discutiile au fost "pregatitoare" si vor fi urmate de altele in aceasta saptamana.
Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 10:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter