IT&C

Sony anunta o premiera in industria fotografiei

11 iunie 2015, ora 14:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sonysediu.jpg
Sony anunta joi lansarea a trei noi modele de camere foto compacte si prezinta o premiera mondiala in industria fotografica.

Sony prezinta in Romania noul varf de gama, camera full-frame mirrorless α7R II (ILCE-7RM2).

Sony α7R II cu obiective interschimbabile este prima camera foto din lume echipata cu senzor Exmor R CMOS full-frame cu iluminare din spate si ofera imagini la un grad de detalii fara precedent datorita rezolutiei de 42.4 megapixeli efectivi, sensibilitatii ridicate (se poate extinde pana la o valoare a ISO de 102400) si a sistemului de focalizare cu pana la 40% mai rapid in comparatie cu modelul α7R, datorita celor 399 de puncte AF cu detectie de faza. 

Sony α7R II
Sony α7R II

Sony α7R II poate filma la rezolutie 4K in diverse formate, inclusiv Super 35mm (fara a utiliza procesul de grupare a pixelilor) si full-frame, o premiera pentru camerele foto digitale.  In plus, aceasta incorporeaza un vizor electronic XGA OLED Tru-Finder cu cel mai mare grad de magnificare din lume (0.78x), iar entuziastii α7 II vor regasi acelasi sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe. 


α7R II va fi livrat in Europa incepand cu vara lui 2015 si va fi disponibil la un pret de aproximativ 3.500 euro.
 

De asemenea, Sony a mai anuntat joi lansarea camerelor Cyber-shot RX100 IV (modelul DSC-RX100M4) cu dimensiuni compacte si RX10 II (modelul DSC-RX10M2), care se remarca prin nivelul ridicat de zoom pe care il pot atinge.

Sony RX10 II
Sony RX10 II

Ambele modele se bazeaza pe primul senzor stacked Exmor Rs CMOs, cu functii de procesare avansate si chip de memorie DRAM integrat. Rezultatul este procesarea de pana la 5 ori mai rapida a imaginilor si includerea unor functii disponibile pana acum doar pe camerele video profesionale. Printre noile caracteristici se numara inregistrarea super slow motion de 40x, care permite realizarea de inregistrari video cu viteze de pana la 1000 cadre pe secunda, noul obturator Anti-Distortion cu o viteza maxima de 1/32000 secunde si posibilitatea inregistrarii video 4K.

Inregistrarea video super slow Motion de 40x

Noile modele RX100 IV si RX10 II sunt primele camere Sony adresate publicului larg care pot face inregistrari super slow-motion, de pana la 40 de cadre pe secunda. Astfel, utilizatorii pot inregistra si cele mai rapide momente de actiune, pana in cel mai mic detaliu, ca apoi sa le redea la cea mai buna rezolutie si claritate.


Pentru a obtine cel mai bun rezultat, utilizatorii pot alege dintre modurile de 1000fps, 500fps sau 250fps si formatele de redare de 50p sau 25p.

Mai mult, utilizatorii pot opta pentru doua moduri de declansare: „start trigger”, pornirea inregistrarii dupa apasarea butonului „record” sau „stop trigger”, inregistrarea secventelor dinainte de apasarea butonului. Cea din urma optiune permite inregistrarea ultimelor 2-4 secunde dinainte apasarii butonului de declansare, pentru a surprinde cu o precizie crescuta cele mai importante momente. De exemplu, doua secunde de inregistrari la viteza de 1000 cadre pe secunda in formatul 25p genereaza un filmulet de 80 secunde.

Noile camere ofera suport Wi-Fi si NFC.
 
Din punct de vedere functional, noile modele includ o serie de controale si butoane personalizabile, pentru a se potrivi cu stilul oricarui fotograf. RX10 II este rezistent la praf si umezeala.

Noile RX100 IV si RX10 II vor fi disponibile in Europa incepand din aceasta vara. RX100 IV va putea fi achizitionat la preturi pornind de la 1.150 euro, in timp ce RX10 II se va comercializa cu aproximativ 1.600 euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter