- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Fondul american QVT, actionar cu 22% din Flamingo, propune dizolvarea retailerului

27 Jul, 18:12 • Redactia DailyBusiness
Fondul american QVT, actionar cu 22% la retailerul Flamingo International, a cerut includerea pe ordinea de zi a adunarii generale extraordinare a actionarilor din august 2009 a unui punct cu privire la dizolvarea companiei, au anuntat luni oficialii Flamingo.
Fondul american QVT, actionar cu 22% din Flamingo, propune dizolvarea retailerului

Acestia au subliniat ca cererea fondului QVT nu a fost insotita de nicio argumentatie sau motivatie. Dizolvarea unei companii presupune incetarea activitatii si vanzarea activelor acesteia.

Reprezentantii Flamingo Internationala considera ca aceasta solicitare „ridica indoieli serioase privind bunele intentii ale acestui actionar”. Printre argumentele aduse de oficialii Flamingo pentru a sprijini aceasta afirmatie se numara faptul ca fondul american este reprezentat in Consiliul de Administratie al Flamingo International, faptul ca planul de dezvoltare si restructurare este in discutia managementului Flamingo de cateva luni si a fost deja prezentat in cadrul Consiliului.

In urma cu doua saptamani, QVT si-a intarit controlul in Flamingo cu inca 6 puncte procentuale, crescandu-si astfel participatia la 22%.

Dan Adamescu, actionar principal in cadrul Flamingo, nu se sfieste sa atace puternic fondul american. „QVT este un fond care adesea nu tine cont de interesele companiilor in care investeste, ci mai curand cauta sa obtina castiguri pe seama si in detrimentul celorlalti actionari”, afirma Adamescu, actionar principal Flamingo International prin intermediul companiei Nova Trade.

Planul de relansare a companiei, prezentat in Consiliul de Administratie, este bazat pe mai multe coordonate principale, printre care se numara „sprijinul celorlalti actionari principali, sustinerea din partea bancilor, compania Flamingo purtand in prezent discutii avansate pentru obtinerea de finantare suplimentara necesara dezvoltarii viitoare, un plan operational solid, bazat pe costuri operationale optimizate si vanzari in crestere”.

„Actionarii Flamingo vor decide in luna august un plan de relansare financiara a companiei. Bazat pe acest lucru si pe planul operational deja in desfasurare in cadrul firmei, am toata convingerea ca actiunea Flamingo va reveni acolo unde a fost in urma cu 1-2 ani”, a spus la randul sau Dragos Cinca, actionar si fondator al Flamingo.

„Ne asteptam ca actionarilor principali sa li se ralieze si altii cu detineri semnificative, astfel incat nu imi fac griji cu privire la votul de aprobare a obligatiunilor convertibile. In acelasi timp nu imi fac griji cu privire la votul legat de solicitarea QVT, deoarece, rational vorbind, dizolvarea societatii este impotriva tuturor actionarilor, inclusiv a QVT. Imi este greu sa inteleg de ce QVT ar fi dornic sa isi faca rau singur. Chiar daca nu ar adresa la planul celorlalti actionari si ar ajunge in situatia de a se dilua, tot ar castiga mai mult din valoarea actiunilor decat in cazul dizolvarii”, a spus la randul sau si presedintele companiei, Dragos Simion.

Flamingo International este de 15 ani pe piata locala, din 2005 fiind cotata la BVB.