- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romtelecom a semnat preluarea Boom TV

03 Mar, 15:50 • Redactia DailyBusiness
Romtelecom a semnat cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti Boom TV, a anuntat joi operatorul telecom.
Romtelecom a semnat preluarea Boom TV

„Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati”, se mentioneaza in comunicatul Romtelecom.

Compania a notificat de asemenea Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse.

Potrivit unor informatii aparute luni in presa, Romtelecom a semnat saptamana trecuta un contract de achizitie a abonatilor si a restului de active ale DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, pentru care a facut o oferta de 8 milioane de euro (plus TVA).

Transferul de proprietate si plata din partea Romtelecom nu se efectueaza insa, pana nu sunt indeplinite mai multe conditii.

Una dintre aceste conditii este ca numarul total de abonati sa nu scada sub 95.000.Daca va scadea, pretul oferit va putea sa scada cu 80,08 euro/abonat.

Potrivit planului de reorganizare, DTH va fi capabila sa isi achite integral datoriile fata de creditori si salariile restante. In schimb, alte creante vor fi achitate in cuantum egal cu sumele pe care acestia le-ar recupera in caz de faliment.

DTH Television Grup, proprietarul Boom TV, avea peste 95.000 de abonati si a intrat in insolventa in vara anului trecut.