- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Studiu: Peste 60% dintre companiile autohtone de distributie si productie nu au un departament IT

01 Jun, 10:52 • Redactia DailyBusiness
Un studiu realizat de Senior Software la inceputul lunii mai arata ca 66% dintre companiile de distributie si productie locale cu o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro nu au un department IT intern sau externalizat.
Studiu: Peste 60% dintre companiile autohtone de distributie si productie nu au un departament IT

„Vechiul model de management, rigid, cu strategii si investitii pe termen lung, nu mai produce efecte intr-un mediu care se schimba de la o zi la alta. Companile, mari sau mici, au in egala masura nevoie de sisteme informatice pentru a-si alinia afacerile la noua realitate economica. Pentru companiile mici insa, exploatarea investitiei este mai grea, in special daca nu au departament IT”, sustine Daniel Toma, director general Senior Software.

O solutie pentru aceste situatii o reprezinta sistemele informatice livrate in regim SaaS (Software as a Service), care presupun accesarea online a datelor, de pe orice statie, conform politicilor de securitate. Daca pana recent implementarea unui ERP era conditionata de servere si mentenanta IT dedicate, acum aceste costuri sunt eliminate, compania platind doar un abonament lunar de utilizare a sistemului.

La studiul realizat de Senior Software au participat directori generali, directori financiari si administratori din 420 de companii de productie si distributie la nivel national.

Compania Senior Software, infiintata in 2003 cu capital integral romanesc, dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM.