- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Tatomir a plecat de la Microsoft: \”In 2 ani mi-am indeplinit toate obiectivele, ma intorc la antreprenoriat\”

20 Oct, 13:39 • Redactia DailyBusiness
Calin Tatomir, directorul general al Microsoft Romania, a demisionat din functie, conducerea companiei fiind preluata de un expat. "Ma intorc unde ma simt cel mai bine, in antreprenoriat", a declarat Tatomir pentru DailyBusiness.ro
Tatomir a plecat de la Microsoft: \In 2 ani mi-am indeplinit toate obiectivele, ma intorc la antreprenoriat\

Ce planuri are managerul care a condus filiala din Romania a gigantului software timp de doi ani?

Calin Tatomir ii preda pozitia de director general unui expat. Acesta a precizat ca a hotarat sa parasesca Microsoft acum cateva saptamani.

„In cei doi ani in care am condus compania, consider ca mi-am indeplinit toate obiectivele fixate, am realizat tot ceea ce mi s-a cerut”, a declarat Tatomir pentru DailyBusiness.ro.

„De sapte luni incoace, Microsoft Romania e in crestere pe toate planurile. Nu ma voi intoarce in cabinetul de consultanta pe care l-am fondat (n.r – Cabinetul Calin Tatomir&), dar voi ramane in antreprenoriat, am destule idei care merita exploatate. In multinationala nu ma intorc, a spus acesta.

„Nu as fi plecat din cel mai dorit job din IT-ul romanesc daca nu as fi stiut exact ce urmeaza sa fac. Daca il stiati pe Tatomir de acum 4-5 ani, cunoasteti faptul ca tot timpul am avut un spirit antreprenorial foarte ridicat”, a spus seful Microsoft Romania pentru DailyBusiness.ro.
[quote]Nu as fi plecat din cel mai dorit job din IT-ul romanesc daca nu as fi stiut exact ce urmeaza sa fac[/quote]
Acesta a subliniat ca va anunta pe 15 noiembrie un nou proiect, „unic pe piata din Romania”, o transpunere a unor idei americane.

Tatomir a subliniat ca nu se va intoarce Cabinet Calin Tatomir pentru ca „ar fi prea banal. 99% dintre oameni poate ar face acest lucru, dar eu iubesc challenge-urile”.

Calin Tatomir a preluat conducerea filialei din Romania a gigantului software in octombrie 2008, inlocuind-ul, la acea data, pe Silviu Hotaran, directorul general al Microsoft Romania intre 1996-2004, si iunie 2007 – septembrie 2008.

Vestea demisiei lui Tatomir a venit la o zi dupa ce un alt director din cadrul Microsoft a plecat din grup, respectiv Ray Ozzie, seful diviziei software.

Update 14:45

Noul director general al Microsoft Romani este Ronald Binkofski, au anuntat oficialii Microsoft Romania.

„Binkofski se alatura echipei Microsoft Romania dupa 5 ani petrecuti in filiala din Polonia, in rolurile de developer & platform evangelism lead si, cel mai recent, Director de marketing, business si operatiuni”, au precizat acestia.

„Inainte de venirea in Microsoft, Ronald a fost CEE area manager in cadrul Software AG. Ronald Binkofski.este cetatean german si polonez. A absolvit cursurile Facultatii de Matematica Aplicata a Universitatii Jagiellonian si s-a specializat in matematica in Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt”, au mai spus reprezentantii companiei.