- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Tehnologii pentru biroul viitorului: de la roboti dansatori la sistem de fabricare a hartiei

22 Mar, 16:50 • Redactia DailyBusiness
Epson lansează în cadrul CeBIT 2017 tehnologii inovatoare pentru biroul viitorului, create pentru a corespunde solicitărilor companiilor de a spori productivitatea la locul de muncă. Președintele Epson, Minoru Usui, a prezentat viziunea companiei și noile tendințe care transformă viața profesională și personală a utilizatorilor.
Tehnologii pentru biroul viitorului: de la roboti dansatori la sistem de fabricare a hartiei

În acest sens, Epson prezintă în cadrul târgului atât noi serii de imprimante cu viteze foarte mari și consum redus de energie, un sistem unic de reciclare și fabricare a hârtiei la birou, cât și inovații în domeniul dispozitivelor portabile, în robotică sau imagistică.  

Robert Clark, vicepreședinte al Epson Europe, a declarat: „Prezentăm în premieră în Europa sistemul PaperLab, primul sistem din lume de fabricare a hârtiei în birou, folosind deșeuri de hârtie mărunțite, în condiții de siguranță, prin procesare uscată, care poate produce mii de coli de hârtie reciclată pe zi. Pe lângă PaperLab și roboții dansatori sincronizați, avem o gamă largă de soluții pentru mediul business, utilizatori casnici și piețe de nișă. De la realitatea augmentată la scanarea portabilă, experiența obținută de-a lungul anilor în cercetare și dezvoltare confirmă încă o dată faptul că Epson se poziționează perfect pentru a satisface nevoile utilizatorilor din mediul de business și cel rezidențial, pe diverse segmente precum imprimante, proiectoare, ochelari inteligenți și robotică.”

Mai puține consumabile cu imprimantele WorkForce Enterprise

Epson lansează în cadrul CeBIT ultima generație de imprimante business cu jet de cerneală ecologice foarte rapide: WorkForce Enterprise. Imprimanta A3 color departamentală pentru birouri WorkForce Enterprise are o viteză foarte mare, de 100 ppm și oferă beneficiile ecologice pe care doar tehnologia cu jet de cerneală le poate oferi, fiind o soluție cu consum redus de energie și care necesită mai puține consumabile, la prețul unui copiator laser departamental.

Pe lângă WorkForce Enterprise WF-C20590, este disponibilă și o versiune de 75 ppm, WF-C17590, proiectată pentru a satisface necesitățile de imprimare departamentale din corporații și IMM-uri, în special din cele cu volume mari de imprimare. De asemenea, în standul Epson, vizitatorii pot vedea la lucru noua imprimantă WorkForce Pro WF-C869RDTWF, cu ajutorul căreia companiile vor economisi până la 95% din energia consumată pentru a tipări, vor produce cu 99% mai puține deșeuri și vor putea imprima până la 84.000 de pagini fără întreruperi, fără să înlocuiască consumabilele. 

PaperLab – primul sistem din lume de fabricare a hârtiei în birou

O altă tehnologie de ultimă generație prezentată de Epson în cadrul CeBIT este PaperLab. Este primul sistem de fabricare a hârtiei în birou prin procesare uscată din lume. PaperLab este capabil să producă mii de coli de hârtie reciclată pe zi din deșeuri de hârtie mărunțite, în condiții de siguranță, cu ajutorul unui proces uscat.

PaperLab este ideal pentru organizațiile care au nevoie să distrugă în condiții de siguranță informații confidențiale și să recicleze hârtie într-un mod ecologic și sustenabil. Organizațiile vor putea să utilizeze PaperLab pentru a produce hârtie de dimensiuni, grosimi și texturi diferite, de la hârtie de birou până la hârtie pentru cărți de vizită și hârtie colorată.

Noul sistem confirmă angajamentul Epson pentru sustenabilitate, exprimat prin programul Environmental Vision 2050. Programul are ca scop o reducere cu 90% a emisiilor de CO2 pe toată durata de viață a tuturor produselor și serviciilor Epson până în anul 2050.

De asemenea, Epson va expune la CeBIT 2017 gama de proiectoare instalabile pentru mediul de business, inclusiv EB-L25000U, proiectorul laser 3LCD cu cea mai mare luminozitate de pe piață.  

Tot la CeBIT, vizitatorii au putut vedea ochelarii inteligenți BT-350. Aceștia au fost concepuți pentru a oferi experiențe captivante și utile în multiple scenarii de utilizare: utilizatorii pot fi prezenți virtual într-o sală de muzeu sau de concert în timp ce primesc informații, pe ecran, despre operele expuse. Un alt scenariu în care sunt folosiți ochelarii este explorarea zonelor industriale sau de construcții – utilizatorii pot explora aceste spații în timp ce primesc informații de context și conținut interactiv  Standul Epson din cadrul târgului Cebit este situat în Hall 3, standul D17, iar în cadrul Pavilionului Japoniei în Hall 4, standul A38.