IT&C, CARIERE

Topul salariilor din cadrul Apple, de la manageri de magazin la ingineri si designeri

02 decembrie 2014, ora 00:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apple2.jpg
Cine sunt angajatii platiti cel mai bine la Apple – designerii sau inginerii? Vezi o lista de 22 de niveluri salariale din cadrul gigantului american, potrivit unor dezvaluiri anonime din partea salariatilor. Si, daca te vezi in locul unuia dintre acesti norocosi, ar trebui sa incepi sa-ti scrii CV-ul.

1. Mac Genius: 44.070 $
"Geniile" Mac sunt foarte importante pentru experienta de shopping in magazinele Apple. Dar nu primesc foarte multa recunostinta din partea companiei, daca ne uitam la salariile lor.  

2. Lead Mac Genius: 55.626 $
Dupa ce petreci putin timp intr-un magazine Apple ca Genius, vei fi platit putin mai bine. Un Lead Mac Genius castiga jumatate din suma cu care e remunerat un inginer software bun la Apple.  

3. Assistant Apple Store Manager: 56.046 $
Apple are nevoie de oameni care sa ajute la functionarea optima a magazinelor sale. Un Assistant Store Manager este platit mai bine decat un "geniile" Mac sau reprezentantii de vanzari.  4. Account executive: 82.479 $
Un Account Executive gestioneaza relatiile business-to-business, fiind responsabili de mentinerea acestor relatii. Apple are foarte multe relatii valoroase cu advertiseri, producatori de componente hardware etc.  

5. Store Manager: 85.357 $  
Ei sunt liderii fiecarui Apple Store. Probabil ca nu-I vei vedea in linia intai, cu clientii, dar ei joaca un rol crucial in succesul Apple.  

6. Business analyst: 92.169 $
Un business analyst se asigura ca afacerea Apple merge ca pe roate.  

7. Financial analyst: 94.799 $
Apple are de asemenea o echipa foarte buna de analisti care asigura linia finatelor.

8. Software quality assurance engineer: 99.650 $
Inginerii QA au un rol major in ceea ce priveste satisfactia clientilor, ei asigurandu-se ca software-ul Apple functioneaza ireprosabil.  

9. Systems engineer: 104.231$
Cu "o tona" de furnizori si fabrici, Apple trebuie sa gestioneze la un mare nivel logistica necesara, pentru a se asigura ca produsele ajung in timpul si la locul potrivit. Inginerii de sistem sunt insarcinati cu asigurarea lantului de productie si cu managementul riscului in cadrul acestui proces.  

10. Project manager: 107.631$
Project managerii vegheaza asupra tuturor aspectelor unui anumit proiect si asupra finalizarii la timp a acestuia. Ei trebuie sa fie familiari cu diverse domenii de lucru in cadrul companiei.

11. Firmware engineer: 113.155 $
Acesti ingineri potrivesc software-ul cu hardware-ul, facandu-le sa functioneze bine impreuna. Este un rol critic, care necesita expertiza in ambele domenii.

12. Test engineer: 113.916 $  
Acesti ingineri dezvolta anumite procese care solicita produsele aflate la test, pentru a se asigura ca standardele de calitate ale companiei sunt indeplinite. Aceste procese sunt responsabile pentru lipsa defectelor si pentru functionalitatea deplina a tuturor produselor.  

13. Senior systems engineer: 117.237 $
De fapt, acesta este unul dintre cele mai prost platite functii de senior la Apple. Acesti ingineri sunt platiti totusi mai mult decat dublul salariului primit de angajatii tipici din sectorul de retail al companiei.

14. Hardware engineer: 118.739 $
Ei sunt marii responsabili de hardware-ul produselor Apple.  

15. Software engineer: 119.336 $
Inginerii de software sunt creierele din spatele aplicatiilor si sistemelor de operare ale Apple. Spre comparatie, inginerii de software ai Google castiga, in medie, 125.322 $.  

16. Database administrator: 122.669 $  
Apple trebuie sa faca fata la o multime de date, fie ca ca sunt informatii specifice aplicatilor din App Store, fie ca e vorba de servicii conectate la Internet, precum Siri. Un database administrator se asigura ca baza de date a Apple functioneaza rapid si nu cade in offline.

17. Product design engineer: 125.983 $
Designul este o parte de o importanta uriasa pentru Apple. Compania isi plateste designerii de produs foarte bine, deseori mai bine si decat inginerii tipici de software.  

18. Mechanical engineer: 127.464 $
Produsele Apple se confrunta cu o multime de probleme clasice de natura mecanica, precum reactia la caldura. Acesti ingineri au grija ca produsele Apple sa nu clacheze din cauza unor factori externi obisnuiti.  

19. Product manager: 131.108 $  
Ei se asigura ca fiecare produs al Apple este expediat, in conditiile in care respecta baremul de calitate al companiei, interactionand astfel cu toate partile procesului. Sunt in permanenta legatura cu segmentele de marketing, design, software si hardware, legandu-le pe toate.  

20. Senior software engineer: 140.832 $
La acest nivel, vei lucra probabil la cele mai sensibile produse Apple, precum hartile sau sistemul de operare al iPhone.  

21. Senior hardware engineer: 150.105 $
Dupa ce ai petrecut suficient timp in cadrul companiei, vei fi promovat ca inginer de hardware. Atunci vei incepe sa faci o gramada de bani.  

22. Industrial designer: 174.140 $
Steve Jobs a spus mereu ca Apple e o companie care sta la intersectia dintre design si tehnologie. E evident ca Apple are un AND creativ, ceea ce face ca produsele sale sa arate intr-un fel de care alte companii, precum Google, nu prea se apropie. Cei care sunt responsabili de aspectul produselor Apple si de felul in care ele comunica visual cu consumatorii joaca un rol-cheie in cadrul companiei, fiind platiti pe masura.

Sursa: Business Insider
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Articole similare
Vineri, 20 Aprilie 2018, 03:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter