- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Tornado Sistems vrea 20-25% din piata de conectica

14 May, 10:34 • Redactia DailyBusiness
Distribuitorul IT&C Tornado Sistems a anuntat miercuri introducerea gamei de produse Kinetix, din categoria conectica (cabluri si conectori - n.r.), oficialii companiei dorind sa inregistreze in 2008 o cota de piata de 20-25% pe acest segment de business.
Tornado Sistems vrea 20-25% din piata de conectica

„Gama de conectori Kinetix reprezinta o directie importanta in cadrul afacerii pe care o dezvoltam. Ne dorim ca prin aceasta lagire de portofoliu sa acoperim un segment important al pietei de IT din Romania”, a declarat Gerald Maier, general manager Tornado Sistems.

Oficialii companiei nu au precizat la cat se va cifra piata de conectica, dar estimeaza ca piata IT, conform ultimului raport IDC, se va ridica in acest an la 1,2-1,3 miliarde euro.

Compania va oferi,pe langa gama de produse traditionale din zona audio-video, multimedia si sisteme, peste 80 de modele de cabluri si conectori printre care AV, DVI, DVI-HDMI, HDMI, IEEE1394, Optical, POW, Printer LPT, Scart, TEL ACC, TV ACC, USB sau VGA.

Tornado Sistems estimeaza ca va obtine in anul fiscal 2007-2008 afaceri in crestere cu 30%, pana la aproximativ 175 milioane dolari. Oficialii companiei au declarat ca se asteapta la o crestere similara si pentru anul fiscal 2008-2009 (ce se va incheia in iunie 2009 – n.r.).

Principalii concurenti ai Tornado Sistems pe piata autohtona sunt Omnilogic, Asesoft Distribution si Scop Computers.