- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Traficul mobil de date la nivel global s-a triplat in ultimul an

17 Aug, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Traficul mobil de date in trimestrul al doilea al anului a fost de 225.000 TB pe luna, aproape triplu fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit statisticilor Ericsson, care pun aceasta evolutie pe seama implementarii retelelor de mare performanta de catre operatori.
Traficul mobil de date la nivel global s-a triplat in ultimul an

Masuratorile arata ca serviciile mobile de transfer de date au crescut de 10 ori mai repede decat cele de voce.

Traficul mobil de date a continuat sa creasca exponential, chiar si dupa punctul istoric atins in decembrie 2009, atunci cand traficul de date a depasit pentru prima oara traficul de voce, potrivit Ericsson.

„Atat dezvoltarea tehnologiei de broadband mobil, cat si beneficiile aduse de aceasta sunt de netagaduit. Modelul de business pentru broadband mobil pune accentul din ce in ce mai mult pe cresterea profitabilitatii operatorilor si pe diferentierea lor prin servicii de calitate. Operatorii se concentreaza pe dezvoltarea de retele IP end-to-end, aceasta orientare fiind esentiala pentru a raspunde cresterii masive a traficului, precum si pentru a reduce costurile si a imbunatati experienta utilizatorului final”, a declarat Hakan Eriksson, Senior Vice President si Chief Technology Officer Ericsson si presedinte al Ericsson Silicon Valley.

Ericsson este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de tehnologie si servicii pentru operatorii de telecomunicatii. Portofoliul companiei cuprinde infrastructura pentru telefonie mobila si fixa, precum si solutii broadband si multimedia pentru operatori, companii si dezvoltatori.