- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Trend Micro: Telefoanele cu Google Android, mai vulnerabile decat iPhone-urile Apple

12 Jan, 11:53 • Redactia DailyBusiness
Sistemul de operare pentru smartphone-uri Google Android este mai vulnerabil in fata virusilor si a hackerilor decat platforma iPhone, potrivit producatorului de software de securitate Trend Micro, citat de Business Week.
Trend Micro: Telefoanele cu Google Android, mai vulnerabile decat iPhone-urile Apple

„Android este un sistem de operare open-source, ceea ce inseamna ca hackerii au acces, de asemenea, la codul sursa si arhitectura de baza”, a explicat Steve Chang, presedinte al Trend Micro.

„Trebuie sa le dam credit celor de la Apple pentru ca sunt foarte atenti din acest punct de vedere”, a adaugat Trend, precizand totodata ca este imposibil pentru anumiti virusi sa patrunda in sistemul de operare al iPhone.

Pe de alta parte, nici iOS-ul nu este imbatabil, avand in vedere ca ar putea fi tinta unor atacuri de tip social engineering, prin care utilizatorii sunt pacaliti sa descarce sau sa instaleze software-uri virusate, potrivit sursei mentionate.

De asemenea, presedintele Trend Micro crede ca tot mai multi utilizatori ai sistemului Android vor achizitiona solutii de securitate pentru dispozitivele lor.

„Smartphone-urile sunt viitoarele PC-uri, ceea ce inseamna ca pierderea de date va deveni in curand o problema cheie”, a spus Chang.

Dispozitivele cu sistem de operare Android au inregistrat o cota de 26% pe piata globala a smartphone-urilor in trimestrul al treilea al anului trecut, in timp ce iOS a atras o cota de 17%.