IT&C

Un proiect de cercetare-dezvoltare al Cluj IT Cluster primeste o finantare de 1,2 mil. euro

20 martie 2014, ora 15:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Andrei Kelemen, Director Executiv Cluj IT Cluster.JPG
Cluj IT Cluster a depus la finalul anului trecut un proiect in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), in valoare de 1,2 milioane de euro, pentru dezvoltarea a patru produse proprietare cu potential marketabil si a altor 12 produse dezvoltate la nivel de design. In urma evaluarii, proiectul a fost declarat eligibil, urmand ca finantarea sa fie acordata in perioada urmatoare.

„Proiectul are o componenta de cercetare si inovare semnificativa, fiind propuse 12 produse software dezvoltate la nivel de design si, mai important, alte 4 care vor fi dezvoltate pana la nivel de produs marketabil, cu adresabilitate catre sectoare cum ar fi sanatatea, agricultura si achizitiile”, a explicat Andrei Kelemen (foto), directorul executiv al Cluj IT Cluster.

Pentru a creste gradul de inovare in randul companiilor membre in cluster, dar si pentru a genera o eficientizare a costurilor la nivelul acestora, Cluj IT va incepe sa organizeze programe de training de tehnologii software si soft skills, un program pilot fiind estimat sa inceapa de luna viitoare.

„Ne-am propus sa ne implicam si sa sustinem eforturile companiilor private in perfectionarea profesionala a propriilor angajati si, sub aspectul eficientizarii de costuri, vom incepe sa organizam programe de training pe tehnologii software. Primul program, unul pilot, in care incercam sa testam niste mecanisme de colaborare, va incepe in luna aprilie, fiind inscrise momentan aproximativ 20 de persoane de la companii membre in cluster, si se va derula pentru tehnologia .NET”, a precizat Andrei Kelemen.Proiectul de dezvoltare urbana integrata, Cluj Innovation City (CIC), unul dintre principalele obiective ale Clusterului IT, urmeaza sa intre in perioada imediat urmatoare in etapa de selectie a companiilor de consultanta pentru realizarea studiului de prefezabilitate. Proiectul este estimat sa ocupe o suprafata de 200 ha in zona Lomb, din Cluj-Napoca, iar investitia totala este apreciata la aproximativ 300 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata din surse combinate.

Cluj Innovation City este un proiect derulat in parteneriat public-privat de tipul Community Project, primul de acest fel din Romania, managementul CIC fiind asigurat de mediul privat, in timp ce infrastructura va fi realizata cu suportul Guvernului, al Consiliului Judetean Cluj si al Consiliului Local Cluj.

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintat? in octombrie 2012, avand ca membri 30 de companii de IT, 3 institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea de ?tiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, 8 institutii publice si organizatii catalizator.

Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional de invoare. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale.

Prioritatile clusterului pentru urmatoarea perioada sunt reprezentate de: extinderea prezentei internationale prin competitivitate ridicata si prin produse sau servicii inovatoare; dezvoltarea unui mecanism de cooperare eficient intre universitati si industria IT, care sa aiba ca rezultat un numar cat mai mare de specialisti IT foarte bine pregatiti; realizarea Cluj Innovation City prin care comunitatea de business sa aiba acces la infrastructura necesara pentru dezvoltare continua, inovare si colaborare in proiecte de anvergura.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din IT&C
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Sambata, 23 Iunie 2018, 01:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter