IT&C, CARIERE

Universitatea Babes-Bolyai si Cluj IT Cluster lanseaza un program de internship pentru 450 de studenti

30 octombrie 2014, ora 17:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Andrei Kelemen, director executiv Cluj IT Cluster
Andrei Kelemen, director executiv Cluj IT Cluster
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Cluj IT Cluster, unul dintre cele mai importante clustere in domeniul IT la nivel national, lanseaza proiectul POSDRU „Cresterea oportunitatilor de ocupabilitate prin practica de succes (PRACT-IT)”, prin care va facilita participarea a 450 de studenti la stagii de practica, cu durata de 3 saptamani, in cadrul a 40 de organizatii din lantul de valoare al industriei de IT, cu precadere dintre membrii clusterului.

Programul se va desfasura in perioada noiembrie 2014 – iulie 2015 si se adreseaza studentilor din anii I si II ai Universitatii Babes-Bolyai, din cadrul specializarilor: matematica, informatica, informatica economica, statistica, marketing, afaceri internationale, economie generala si contabilitate.    

Obiectivul proiectului este reprezentat de imbunatatirea competentelor si aptitudinilor profesionale ale studentilor care se regasesc la nivelul educational de studii de licenta, in vederea cresterii capacitatii acestora de a se incadra cu succes si in mod sustenabil pe piata muncii.    

Proiectul cu finantare nerambursabila va debuta cu solicitarea expresiilor de interes din partea organizatiilor si alegerea celor 40 de organizatii din lantul de valoare al industriei de IT, cu precadere membre ale Cluj IT, in care se vor desfasura stagiile de practica. Apoi, ca urmare a incheierii acordurilor-cadru de practica, se va derula o procedura de selectie a tutorilor din cadrul organizatiilor partenere.    In etapa urmatoare, studentii vor fi selectati printr-un mecanism bazat pe simulari de interviuri, derulate cu reprezentantii organizatiilor partenere, rezultatele interviurilor urmand a fi comunicate individual catre fiecare candidat. Ca urmare a selectiei candidatilor de catre organizatiile partenere, 450 de studenti vor participa la stagii de practica de 6 ore pe zi, timp de 15 zile lucratoare, sub indrumarea directa a tutorilor selectati si sub monitorizarea echipei de implementare. Pe perioada stagiului de practica, fiecare student va primi o subventie de 900 lei.    

Programul de internship va presupune si o componenta de monitorizare si evaluare din partea tutorilor de practica, dar si de raportare din partea studentilor participanti.    

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintata in octombrie 2012, avand ca membri 31 de companii de IT, 4 institutii de invatamant superior si de cercetare, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare din Cluj-Napoca, precum si 8 institutii publice si organizatii catalizator.

Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala.    

Prioritatile clusterului pentru urmatoarea perioada sunt reprezentate de: extinderea prezentei internationale prin competitivitate ridicata si prin produse sau servicii inovatoare; dezvoltarea unui mecanism de cooperare eficient intre universitati si industria IT, care sa aiba ca rezultat un numar cat mai mare de specialisti IT foarte bine pregatiti; realizarea Cluj Innovation City prin care comunitatea IT sa aiba acces la infrastructura necesara pentru dezvoltare continua, inovare si colaborare in proiecte de anvergura.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din IT&C
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter