IT&C

Vanzarile de gadget-uri vor ajunge la 1.000 miliarde de dolari in 2012

09 ianuarie 2012, ora 11:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gadgets1.jpg
Vanzarile de electronice consumer vor depasi in acest an nivelul de 1.000 miliarde de dolari pentru prima oara din istorie, impulsionate de pietele in curs de dezvoltare precum China si India, se arata intr-un raport al GfK citat de AP.

Tarile in curs de dezvoltare vor genera in acest an 46% din vanzarile de gadget-uri, fata de numai 37% anul trecut. Si asta in timp cce tot mai multi locuitor din tari din Asia, America Latina sau Europa Centrala si de Est folosesc gadgeet-uri high-tech pe masura ce adopta un stil de viata apropiat clasei de mijloc.

In acelasi timp, vanzarile de electronice din Statele Unite, Europa de Vest si Japonia sunt asteptate sa stagneze.

Cifra exacta a vanzarilor, estimata la 1.038 miliarde de dolari, reprezinta o crestere cu 5% fata de vanzarile inregistrate in 2011. Totusi, trendul ascendent pare a incetini, intrucat la nivelul anului trecut cresterea vanzarilor era de 8% fata de 2010.Pe de alta parte, cheltuielile generale cu tehnologia vor ajunge in acest an la nivelul de 3.800 de miliarde de dolari, in crestere cu 3,7% fata de 2011.

Potrivit unui alt studiu lansat in aceasta perioada, vanzarile de electronice din Statele Unite au scazut cu 5,9% in perioada sarbatorilor de iarna de anul trecut fata de acelasi interval din 2010. Principalul responsabil pentru declin au fost smartphone-urile, care au canibalizat vanzarile de camere foto si video, dar si de dispozitive de navigare GPS.

Vanzarile de camere video au scazut cu 43%, cele de camere foto au inregistrat un declin de 38% iar cele de GPS-uri au scazut cu 33%.

Vanzarile de PC-uri si televizoare au scazut, in acelasi timp, cu doar 4%, potrivit sursei citate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Iunie 2019, 12:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter