- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vanzarile Flamingo, in crestere cu 30% in luna iulie, peste media pietei

12 Aug, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile Flamingo, retailer IT&C, electronice si electrocasnice, au crescut cu 30% in luna iulie a acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, peste evolutia pietei de profil, care a urcat cu o medie de 15%, a anuntat compania.
Vanzarile Flamingo, in crestere cu 30% in luna iulie, peste media pietei

Comparativ cu luna precedenta, vanzarile retailerului au avansat cu 50% in iulie.

„Categoriile de produse care au inregistrat cele mai bune cifre de vanzari au fost electrocasnicele si produsele IT&C, cu cresteri de pana la 50% fata de luna precedenta”, se precizeaza in comunicatul companiei.

„Principalii factori care au condus pana acum la cresterea vanzarilor pentru aceste segmente de produse au fost preturile tot mai accesibile, ofertele promotionale disponibile in magazine, special adaptate sezonului estival, dar si necesitatea consumatorilor romani de a achizitiona produse specifice perioadei de vara si destinate zonei de vacanta sau entertainment”, se mai arata in comunicat..

Desi la nivelul intregului an se astepta o scadere totala a pietei de peste 35%, stabilizarea din luna iulie se reflecta de asemenea si in luna august, transmitand retailului romanesc un mesaj pozitiv referitor la o usoara revenire in a doua parte a anului si in special in T4, se specifica in anuntul publicat de Flamingo.

La inceputul anului, compania, al treilea retailer IT de pe piata autohtona, estima scaderi ale afacerilor de 20% pe 2009.

In 2008, Flamingo International a generat afaceri de circa 203 mil. euro, in crestere cu 16% fata de 2007. Compania a pierdut anul trecut circa 10 mil. euro. Pe primul trimestru al anului in curs, a realizat venituri de 24 mil. euro, in scadere cu 40% fata de aceeasi perioada a lui 2008.

Principalii concurenti ai Flamingo sunt Altex, Domo sau Depozitul de Calculatoare si eMag.ro.