- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vanzarile globale de smartphone-uri au crescut cu peste 70% in 2010

09 Feb, 12:11 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile globale de smartphone-uri au avansat cu 72% in 2010, determinand astfel cresterea pietei de telefoane mobile la 1,6 miliarde de unitati, potrivit companiei de cercetare Gartner, citata de Bloomberg.
Vanzarile globale de smartphone-uri au crescut cu peste 70% in 2010

Astfel, Research in Motion (producatorul BlackBerry) si Apple au ocupat locurile patru, respectiv cinci in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile, detronand companiile Sony Ericsson Mobile Communications si Motorola Mobility Holdings.

Potrivit datelor Gartner, in ultimul treimestru al anului trecut vanzarile de dispozitive ce ruleaza Google Android au depasit nivelul atins de Nokia Symbian, un software care a reusit in cele din urma sa isi pastreze titulatura de cel mai vandut sistem de operare pentru smartphone-uri.

Cu toate acestea, Nokia a inregistrat cele mai mari vanzari in 2010, desi cota sa de piata a scazut de la 36,4% la 28,9%.

De asemeneam, in trimestrul patru al anului trecut aproape jumatate din telefoanele mobile vandute in vestul Europei si in America de Nord au fost smartphone-uri, potrivit sursei mentionate.