- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vanzarile LG Electronics s-au redus usor in al treilea trimestru, la 11,3 mld. $

28 Oct, 16:59 • Redactia DailyBusiness
LG Electronics a inregistrat la nivel global vanzari consolidate de 11,3 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o scadere cu 3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor grupului.
Vanzarile LG Electronics s-au redus usor in al treilea trimestru, la 11,3 mld. $

Pentru aceeasi perioada, profitul net a a fost de 6,4 milioane de dolari.

Compania Home Entertainment a inregistrat cel mai mare volum de livrari din istoria companiei, 6,6 milioane de unitati, pe segmentul de televizoare cu ecran plat, in crestere cu 37% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, venitul companiei Home Entertainment a crescut cu 14% datorita vanzarilor in crestere pe segmentul de televizoare LCD in special pe pietele emergente.

Astfel, Home Entertainment a raportat vanzari de 4,5 miliarde de dolari si la un profit operational de 104 milioane de dolari.

Totodata, compania Mobile Communications, a raportat un venit din vanzari in scadere cu 27% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut ca rezultat al reducerii livrarilor de terminale pe pietele dezvoltate. Astfel, livrarile au scazut cu 29% comparativ cu anul trecut ajungand la 28,4 milioane de unitati. Compania vizeaza cresterea vanzarilor si un raspuns pozitiv din partea consumatorilor in urmatoarele luni odata cu introducerea pe piata a telefonului Optimus One si a terminalelor cu Windows Phone 7.

Compania Home Appliance a inregistrat vanzari in crestere cu 14%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 2,3 miliarde de dolari si un profit operational de 57 milioane de dolari.

In ceea ce priveste compania Air Conditioning, vanzarile au ajuns la 900 milioane de dolari, ceea ce reprezinta un avans de 42% comparativ cu perioada similara a anului trecut, rezultate ce includ cresteri semnificative pe pietele in curs de dezvoltare.

Rezultatele raportate de compania Business Solutions au stagnat la 1 miliard de dolari.

LG Electronics are peste 80.000 de angajati in cele 115 de birouri din intreaga lume. Alcatuita din 5 mari divizii: Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions si Mobile Communications, LG Electronics este unul dintre cei mai mari producatori de televizoare, telefoane mobile, aparate de aer conditionat si sisteme audio-video de pe piata mondiala.