- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Venirea noului CEO la Nokia coincide cu plecari la nivel inalt – seful pe smartphone-uri si-a dat demisia

13 Sep, 13:09 • Redactia DailyBusiness
Anssi Vanjoki, managerul Nokia pe segmentul de smartphone-uri si servicii, si-a dat demisia din cadrul companiei finlandeze, dupa ce producatorul de telefoane a anuntat numirea lui Stephen Elop in functia de CEO. Vanjoki lucra in cadrul Nokia din 1991.
Venirea noului CEO la Nokia coincide cu plecari la nivel inalt - seful pe smartphone-uri si-a dat demisia

Acesta primise functia de manager pe smartphone-uri si pe solutii mobile din 2008. Acesta va mai sta in companie inca sase luni, conform contractului incheiat cu cel mai mare producator de telefoane mobile din lume.

„Am simtit ca a venit vremea sa caut si alte oportunitati in viata mea”, a declarat Vanjoki (foto), o persoana foarte respectata in cadrul companiei. Un timp, acesta a fost considerat favorit pentru a prelua locul fostului CEO, Olli-Pekka Kallasvuo.

„Aceasta demisie precum si schimbarea CEO-ului marcheaza sfarsitul unei ere pentru Nokia si poate fi semnalul chiar si mai multor schimbari in managementul companiei”, spune compania de cercetare in telecom CCS Insight.

Vanjoki este responsabil pentru lansarea seriei N de smartphone-uri.

Presedintele companiei, Jorma Ollila, care a condus transformarea Nokia de la o companie de televizoare la producator de mobile, in anii ’90, a declarat vineri ca va parasi si el compania dupa ce va ajuta in procesul de schimbare al CEO-ului.