- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Veniturile AMD au crescut cu 40% in T2

16 Jul, 10:43 • Redactia DailyBusiness
Advanced Micro Devices (AMD), principalul competitor al Intel pe piata procesoarelor, a afisat venituri in crestere cu 40% pentru trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.
Veniturile AMD au crescut cu 40% in T2

Astfel, veniturile au insumat 1,65 miliarde dolari, fata de 1,55 miliarde cat estimasera analistii chestionati de Bloomberg.

Rezultatele sunt explicate de faptul ca producatorii de calculatoare si-au adaugat in portofolii laptop-uri pentru care utilizeaza cipurile sale.

Compania asteapta rezultate si mai bune in trimestrul al treilea, cand se asteapta ca vanzarile sa creasca cu 5-10% fata de intervalul aprilie-iunie.

Dupa afisarea rezultatelor Intel, care a inregistrat o crestere de 34% a veniturilor in trimestrul al doilea, analistii se intrebau daca AMD va putea tine pasul cu liderul pietei.

AMD incearca sa revina pe profit dupa ce achizitionarea ATI Technologies din 2006 i-a adancit pierderile. Si tocmai pentru a-si diminua cheltuielile, AMD s-a asociat intr-un joint venture cu guvernul din Adu Dhabi.

Pierderile nete ale companiei s-au redus la 43 milioane dolari in trimestrul al doilea, fata de 355 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.