IT&C

Veniturile AMD au crescut cu 40% in T2

16 iulie 2010, ora 10:43   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
amd1medie.jpg
Advanced Micro Devices (AMD), principalul competitor al Intel pe piata procesoarelor, a afisat venituri in crestere cu 40% pentru trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.
Astfel, veniturile au insumat 1,65 miliarde dolari, fata de 1,55 miliarde cat estimasera analistii chestionati de Bloomberg.

Rezultatele sunt explicate de faptul ca producatorii de calculatoare si-au adaugat in portofolii laptop-uri pentru care utilizeaza cipurile sale.

Compania asteapta rezultate si mai bune in trimestrul al treilea, cand se asteapta ca vanzarile sa creasca cu 5-10% fata de intervalul aprilie-iunie.Dupa afisarea rezultatelor Intel, care a inregistrat o crestere de 34% a veniturilor in trimestrul al doilea, analistii se intrebau daca AMD va putea tine pasul cu liderul pietei.

AMD incearca sa revina pe profit dupa ce achizitionarea ATI Technologies din 2006 i-a adancit pierderile. Si tocmai pentru a-si diminua cheltuielile, AMD s-a asociat intr-un joint venture cu guvernul din Adu Dhabi.

Pierderile nete ale companiei s-au redus la 43 milioane dolari in trimestrul al doilea, fata de 355 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
web design a spus:
16/07/2010 11:51
sa inceapa ore Intel sa aiba probleme cu AMD?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 02 Decembrie 2020, 15:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter