- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Veniturile Orange Romania, sub 1 miliard de euro pentru prima data dupa 3 ani

24 Feb, 10:35 • Redactia DailyBusiness
Veniturile Orange Romania au scazut anul trecut cu 7,8%, la 973 milioane euro, coborand sub un miliard de euro pentru prima data dupa trei ani, din cauza conditiilor economice dificile.
Veniturile Orange Romania, sub 1 miliard de euro pentru prima data dupa 3 ani

In 2009, Orange Romania a avut incasari de 1,05 miliarde euro, fata de 1,31 miliarde euro in 2008. Veniturile companiei au depasit pentru prima data pragul de un miliard de euro in 2007, cand au urcat cu peste 24% fata de 2006, potrivit Mediafax.

Numarul clientilor companiei s-a redus anul trecut cu 4,8%, la 10,464 milioane, de la 10,995 milioane la finele lui 2009, se arata intr-un raport al grupului francez France Telecom. Scaderea bazei de clienti a fost resimtita in general pe serviciile PrePay, noteaza Orange Romania intr-un comunicat transmis joi.

„Cele mai vizibile efecte ale degradarii climatului economic asupra bazei de clienti se observa pe segmentul PrePay. Totusi, suntem foarte multumiti de evolutia segmentului clientilor cu abonament, care a continuat sa se stabilizeze. Baza de clienti a inregistrat cresteri, rata de reziliere a contractelor fiind mai scazuta decat cea din perioada anterioara crizei”, a declarat in comunicat directorul general al Orange Romania, Thierry Millet.

Venitul mediu anual pe utilizator a scazut de la 92 de euro la 83 de euro.