- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Viitoarele telefoane Microsoft Windows 7 vor fi conectate la serviciul Xbox Live. Vezi ce jocuri vor rula pe smartphone-uri

17 Aug, 11:57 • Redactia DailyBusiness
Microsoft va introduce pe viitoarea linie de telefoane Windows 7 jocuri video create pe baza instrumentelor Xbox 360, in incercarea companiei de a capitaliza de pe urma succesului propriei console si a concura cat mai eficient cu iPhone-ul Apple.
Viitoarele telefoane Microsoft Windows 7 vor fi conectate la serviciul Xbox Live. Vezi ce jocuri vor rula pe smartphone-uri

Oficialii companiei au declarat ca un departament din cadrul Microsoft va dezvolta jocuri video pentru telefoanele cu Windows 7, acelasi departament urmand sa ofere consultanta si sa ghideze dezvoltatorii externi de jocuri. Companiile terte producatoare de jocuri video vor avea posiblitatea sa foloseasca aceleasi instrumente ca pe consola Xbox 360 pentru a lansa programe pentru viitoarea linie de smartphone-uri.

Gigantul american a anuntat de asemenea o linie preliminara de jocuri ce urmeaza a fi incluse pe telefoanele Windows 7, care vor fi lansate in ultimul trimestru al anului curent. Lista include titluri populare pe Xbox 360, cum ar fi Halo Waypoint, Crackdown 2: Project Sunburst, Guitar Hero 5, Asphalt 5, Star Wars: Battle for Hoth, precum si nou veniti precum Ilomilo, un joc puzzle.

Microsoft va conecta de asemenea jocurile de pe viitoarele terminale la serviciul Xbox Live, care are circa 25 milioane de membri. Acest serviciu permite urmarirea scorurilor precum si trimiterea de mesaje catre alti utilizatori.