IT&C

Windows XP este prezent pe mai putin de 50% din calculatoarele care acceseaza Internetul

02 august 2011, ora 12:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Windows-XP.jpg
Cota de piata a sistemului de operare Windows XP, dezvoltat de Microsoft, a scazut sub 50% pentru prima data de cand compania de studii web Net Applications realizeaza studii privind sistemele de operare, informeaza ComputerWorld.

Desi XP este inca prezent pe majoritatea calculatoarelor care au instalat Windows, sistemul, vechi de 10 ani, a pierdut 1,3% din piata in numai o luna.

Astfel, cota de piata a Windows XP este in prezent de 49,8%.

In cursul ultimului an, Windows XP a pierdut mai mult de 12% din piata, iar in urma cu doi ani, inainte de lansarea Windows 7, XP era prezent pe trei din patru calculatoare.In prezent, Windows 7 este prezent pe 27.0% din calculatoarele care acceseaza Internetul, iar Windows Vista pe 9,27% dintre acestea.

Sistemul Mac OS X, care echipeaza calculatoarele produse de Apple, este prezent pe 3,76% dintre terminalele care acceseaza Internetul.

Smartphone-urile iPhone si tabletele iPad, echipate cu sistemul de operare iOS, reprezinta 1,57% dintre terminalele care acceseaza Internetul.

Studiul a fost realizat prin monitorizarea a 160 de milioane de vizitatori unici, care au accesat 40.000 de site-uri de Internet, potrivit sursei citate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 Martie 2021, 11:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter