- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Yahoo Japonia vrea sa foloseasca motorul de cautare al Google

27 Jul, 13:21 • Redactia DailyBusiness
Yahoo Japonia vrea sa foloseasca motorul de cautare al Google, spre deosebire de grupul partener Yahoo, care colaboreaza cu Microsoft, pentru a-si consolida pozitia pe piata.
Yahoo Japonia vrea sa foloseasca motorul de cautare al Google

Yahoo Japan utilizeaza in prezent tehnologia de cautare pe Internet a Yahoo si daca se va alia cu Google va putea controla cea mai mare parte a pietei de cautare online din Japonia, relateaza Mediafax, citand Reuters.

Adoptarea motorului de cautare al Google ar putea face parte dintr-o colaborare mai larga, noteaza portalul de Internet All Things Digital.

Yahoo a semnat in iulie 2009 un acord pe zece ani de colaborare cu Microsoft, prin care intentioneaza sa economiseasca sute de milioane de dolari. Astfel, grupul a lasat in seama Microsoft sarcinile de indexare a cautarilor pe Internet, concentrandu-se, in schimb, pe imbunatatirea serviciilor de cautare.

Directori Yahoo au declarat ca societatea se asteapta sa finalizeze integrarea tehnologiei de cautare a Microsoft in toate cele 59 de tari in care opereaza pana in doilea trimestru din 2012.

Yahoo detine peste o treime din Yahoo Japonia si este al doilea cel mai mare actionar al companiei, dupa Softbank Corp.

Grupul a incercat sa se alieze cu Google, inainte de a incheia intelegerea cu Microsoft, insa a renuntat la acest plan din cauza opozitiei guvernului SUA.