LIFESTYLE

5 persoane retinute in dosarul Bibliotecii Metropolitane

17 septembrie 2014, ora 11:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
biblioteca-metropolitana.jpg
Cinci persoane au fost retinute de politisti in urma perchezitiilor efectuate marti, in care este vizata activitatea Bibliotecii Metropolitane, institutie care apartine de Primaria Capitalei.

Conducerea bibliotecii este banuita de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor ca a cumparat volume rare si a falsificat documente in care erau mentionate achizitii de carti obisnuite, au declarat miercuri surse din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), potrivit Agerpres.

Printre cei cinci care au fost adusi in arest la Politia Capitalei se afla si fostul director al Bibliotecii pana in anul 2013.   Marti dimineata au fost efectuate perchezitii la sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane, dar si in patru judete: Ilfov, Giurgiu, Dambovita si Teleorman, 16 persoane fiind banuite de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in declaratii.

Prejudiciul estimat pana in prezent depaseste 5 milioane de lei. In cauza s-a dispus prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti instituirea masurii sechestrului asigurator asupra a 12 imobile evaluate la suma totala de 508.746 euro. Totodata, s-a instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei.Managerul Bibliotecii Metropolitane, Florinel Rotaru, a fost demis din functie in martie 2013 de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Decizia a fost luata in urma verificarilor Directiei de Control si ale Directiei de Audit Intern din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, la solicitarea edilului sef al Capitalei.

Raportul a aratat ca multe dintre deficientele constatate sunt rezultatul unui management defectuos, pe fondul necunoasterii sau cunoasterii insuficiente a prevederilor legislative in vigoare, dar si ineficienta in administrarea, angajarea si utilizarea resurselor publice locale. Pana la organizarea concursului de proiecte de management pentru asigurarea conducerii acestei institutii, primarul general Sorin Oprescu va desemna o persoana care sa preia conducerea interimara, in perioada imediat urmatoare, preciza la acea data Primaria Capitalei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din LIFESTYLE
18 aprilie 2018, ora 11:23 in Lifestyle | 441 vizualizari | 0 comentarii
Deschideri de magazine in premiera pentru Romania
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Articole similare
Ultima ora
Vineri, 20 Aprilie 2018, 05:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter