- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

8 recomandări pentru a-ți petrece mai mult timp alături de cei dragi

15 Aug, 00:24 • Redactia DailyBusiness
Mesele în familie, plimbările, sportul în echipă, jocurile de societate sunt doar câteva dintre evenimentele la care pot participa toți membrii familiei. Vezi ce alte recomandări mai sunt pentru a petrece timp alături de cei dragi.
8 recomandări pentru a-ți petrece mai mult timp alături de cei dragi

Lasați gadget-urile deoparte

În zilele noastre, oficial sunt mai multe telefoane decât oameni pe planetă. E limpede că aceste aparate sunt nelipsite și utile, dar cum ar fi dacă le-am lăsa deoparte chiar și pentru jumătate de oră pentru a povesti celor dragi cum ne-a fost ziua, spun reprezentantii producatorului de biscuiti Dr. Gerard.

Faceți mici surprize celor apropiați


Ce poate fi mai frumos decât să fii surprins în mod plăcut de cei apropiați. Nu trebuie nici măcar să alocați foarte mult timp sau bani pentru a face o mică surpriză familiei. Puteți să cumpărați câteva prăjituri cu care să vă delectați în timp ce povestiți ce ați mai făcut în ziua respectivă.


Faceți planuri pentru viitorul apropiat


Cu toții așteptăm măcar câteva zile libere în care să ne relaxăm alături de cei dragi. Iar dacă planificăm împreună ceea ce vrem să facem, pe lângă faptul că înseamnă și mai mult timp petrecut împreună, toată lumea va fi mulțumită de vacanță.

Mesele în familie

Conceptul de „masă în familie” dispare pe zi ce trece în tot mai multe case. Din lipsă de timp, de multe ori, fiecare manăncă atunci când poate: unii mai devreme, alții mai târziu. Vacanța este însă prilejul perfect pentru a ne reuni și a lua mesele împreună, fie că vorbim de mic dejun, prânz sau cină.

Plimbările

Plimbările pe malul mării, prin păduri sau chiar și în parc sunt bune nu doar pentru sănătate, ci și pentru a depăna amintiri cu cei apropiați. Aerul curat sau briza mării vor stimula relaxarea și poveștile pe care altfel uităm să ni le spunem.

Sport


Nu numai că sportul este ca o magie pentru sănătate, dar poate funcționa și ca o „vitamină” pentru relațiile între membrii familiei. Jucați volei pe plajă, badminton pe o pajiște, chiar o „miuță” în spatele blocului. Copiii vor fi încurajați să facă mișcare, iar părinții se vor bucura de mai mult timp petrecut alături de ei.

Jocurile de societate


O după-amiază perfectă poate fi animată cu un joc de cărți, rummy sau orice alt joc de societate. Acestea le dezvoltă copiilor gândirea analitică și le îmbogățesc cunoștințele. Iar pentru a face activitatea și mai interesantă, îți propunem să stabilești o miză în joc, care poate fi o prăjitură pentru câștigător.

Evenimente

Chiar și atunci când nu avem mai multe zile libere la dispoziție, putem „vâna” diferite evenimente care au loc în oraș: concerte, piese de teatru, evenimente sportive sau diferite spectacole. O ieșire de acest gen reprezintă un prilej bun de a petrece timp alături de familie.