LIFESTYLE, CARIERE

Bogdan Ivanescu este noul presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem

23 octombrie 2013, ora 15:27, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Bogdan Ivanescu-ARBACS.jpg
Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) are un nou presedinte - Bogdan Ivanescu (foto), care conduce compania Stem Sure, una dintre cele trei banci membre fondatoare ARBACS.

Acesta il inlocuieste la conducerea Asociatiei pe Tudor Panu, director general Cord Blood Center Medical, care a condus ARBACS in perioada aprilie - septembrie 2013.

Cei trei membri preiau conducerea Asociatiei prin rotatie, la fiecare 6 luni. Mandatul doctorului Bogdan Ivanescu a inceput in octombrie, urmand ca, din aprilie 2014, stafeta sa fie preluata de catre doctorul Dorin Pirciog, director general al Biogenis.

Noul presedinte ARBACS isi propune continuarea politicilor din timpul mandatului doctorului Tudor Panu, precum si consolidarea parteneriatelor incheiate cu autoritatile competente ale statului."Ca presedinte al Asociatiei, voi viza in continuare informarea corecta si completa a viitorilor parinti, prin actiunile specifice ARBACS, in baza codului de etica pe care l-am lansat oficial in iunie, anul acesta”, a declarat doctorul Bogdan Ivanescu, presedinte ARBACS.

“La momentul actual, pacientul roman este aglomerat, ca sa nu spun intoxicat. Sunt 17 banci de celule stem in Romania - foarte multe comparativ cu numarul de banci per capita din tarile vestice. Cred ca, in maximum doi ani, piata se va stabiliza, iar pacientii vor conta pe acele cateva banci care vor fi de incredere si care, in plus, vor furniza informatii reale", a adaugat el.

Desi a captat interesul oamenilor de stiinta inca de secolul trecut, domeniul celulelor stem a devenit de interes pentru oamenii din Romania incepand cu anul 2007, cand a fost efectuata prima recoltare mediatizata din tara noastra.

"Celule stem si avantajele recoltarii acestora la nastere au venit in atentia romanilor, abia dupa nasterea fiicei omului de afaceri Irinel Columbeanu, Irina. Recoltarea de sange ombilical, de care a beneficiat familia Columbeanu in 2007, a fost prima recoltare de celule stem intens mediatizata in Romania. Ulterior, aceasta ramura a medicinei regenerative a capatat o foarte mare amploare si notorietate la nivel local. In prezent, pana la 7% din femeile insarcinate din tara aleg sa recolteze celule stem la nastere", a adaugat Ivanescu.

Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta si apolitica, care a fost infiintata in anul 2012, la initiativa a trei companii de profil: Biogenis, Cord Blood Center Medical si Stem Sure.

Citeste si: Piata de celule stem din Romania valoreaza 10 mil. euro. Cate mame sunt de acord cu recoltarea
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 23:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter