LIFESTYLE

City Grill a preluat restaurantul Pescarus din Herastrau, construit de nepotul lui Ion Creanga

27 februarie 2015, ora 17:39   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
IMG_9267.jpg
Restaurantul Pescarus localizat pe malul lacului Herastrau este cea mai noua locatie din Grupul City Grill. Cu cele 1.000 de locuri ale sale, unitatea va fi cea mai mare din intreaga retea.

Preluarea in operare a restaurantului Pescarus de catre City Grill a fost definitivata in luna ianuarie 2015. Lucrarile de reamenajare si de adaptare la standardele Grupului au demarat imediat, urmand ca locatia sa fie deschisa publicului la inceputul lunii mai.

Avand in vedere notorietatea de care se bucura restaurantul, conducerea City Grill a luat decizia de a opera in continuare sub brand propriu. „Restaurantul Pescarus este, in sine, un brand puternic, cu o rezonanta extraordinara pentru bucuresteni. Vom pastra acest nume si vom incerca sa ii redam stralucirea de care se bucura odinioara”, a declarat Dragos Petrescu (foto), CEO al Grupului City Grill.

In vara anului trecut, Dragos Petrescu a depus cerere la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) pentru inregistrarea marcii Hanu' Berarilor Pescarus. Intrebat de DailyBusiness.ro daca intentioneaza sa deschida un nou tip de restaurant in acest sens, Petrescu a precizat ca "noi inregistram multe marci, sa fie" si ca deocamdata nu va deschide niciun restaurant cu acest nume. In schimb, a spus ca in 2015 are buget pentru deschiderea a inca doua restaurante.



Locatia are un salon si o gradina de vara. Dupa reamenajare, noua unitate a Grupului City Grill va avea un numar aproximativ de 400 de locuri in interior si 600 pe terasa, care va fi practicabila si iarna, fiind astfel, unul dintre cele mai mari restaurante din Bucuresti.

Meniul restaurantului va fi unul romanesc contemporan, in care se vor regasi atat preparate cunoscute, cat si unele speciale din bucataria romaneasca veche, totul reinterpretat in asa fel incat sa fie pe gustul consumatorului de azi, transmit oficialii City Grill.

Amplasat in partea de nord a parcului Herastrau, restaurantul Pescarus a fost ridicat intre cele doua razboaie mondiale de arhitectii Horia Creanga, nepotul scriitorului Ion Creanga, si Haralamb Georgescu, fiind multa vreme singurul restaurant din Parcul Herastrau. Amplasat in partea de nord a parcului, el ofera o panorama superba asupra lacului si imprejurimilor.

Pe vremuri, unul dintre clientii fideli ai restaurantului era liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Pentru el a fost construit special, la etaj, un salon privat. Tot aici prefera sa ia masa regele Spaniei, Juan Carlos, de fiecare data cand vizita Romania. Restaurantul a mai fost vizitat de numeroase personalitati ale vremii, ca Shimon Peres sau Anatoli Karpov. Un obisnuit al locului era si Nicu Ceausescu.

Grupul City Grill este unul din cei mai important operator Horeca din Romania, detinand in acest moment brandurile Hanu’ Berarilor Interbelic, Trattoria Buongiorno, City Grill, cafenelele City Café. Compania opereaza restaurantul Caru’ cu bere.

Intr-o singura zi, in cele 16 restaurante ale Grupului City Grill, care insumeaza in acest moment 4.500 de locuri, sunt serviti 10.000 de clienti. Cifra de afaceri realizata in 2014 prin cele 3 firme, Trotter Prim, Trotter Management si City Cafeteria, a fost de 88,8 milioane de lei.

Actionarul majoritar si fondatorul City Grill este Dragos Petrescu, care a deschis primul restaurant al retelei in 2004. El afirma ca viziunea grupului pentru perioada urmatoare este una de consolidare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Connaisseur a spus:
07/03/2015 20:42
Corect este amplasat in partea de sud a lacului Herastrau, in partea de nord a parcului, adica peste balta, sunt alte restaurante.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter