LIFESTYLE

Cum aniverseaza Bucurestiul 555 de ani

11 septembrie 2014, ora 10:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bucuresti.jpg
Bucurestiul aniverseaza 555 de ani de atestare documentara prin inaugurarea Hanului Gabroveni, spectacole, targuri si expozitii, potrivit unui comunicat al Municipalitatii.

Evenimentele vor incepe joia viitoare cu inaugurarea Hanului Gabroveni, monument istoric consolidat, reabilitat si modernizat, care va deveni noul centru cultural al Capitalei.

Bucurestenii se vor bucura de petreceri in aer liber, expozitii, targuri, concerte de muzica usoara, populara si alternativa, spectacole de teatru, parade ale costumelor de epoca, faimoasa "bataie cu flori de la Sosea" sau proiectii 3D de ultima generatie.

Cel mai mare spectacol va fi organizat sambata viitoare in Piata Constitutiei unde evenimentul "rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti" va readuce in atentia publicului generatii diferite de artisti care vor interpreta melodii romanesti de succes lansate acum cateva decenii, dar si hituri noi.Pe scena vor urca Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu, Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, What's UP, Adda, Stefan Banica, BUG Mafia si multi alti artisti.

Tot sambata Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant pe care se va proiecta "iMapp Bucharest 555", un spectacol multimedia unic in Europa, iar "DJ Open Air Party" va transforma Piata Constitutiei intr-un club in aer liber.

Vor fi proiectate cinci show-uri a cate 5 minute si 55 de secunde fiecare. Desi fatada Palatului Parlamentului a mai fost folosita pentru proiectii este prima data cand este incorporata intr-un proiect de video-mapping care presupune o imagine 3D complexa ce anima prin forme si culori suprafata cladirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza si reinterpreta aria gigantica a constructiei de aproximativ 20.000 de mp.

De asemenea, in Parcul Cismigiu vor avea loc targul Bucurestiului si spectacole in aer liber sustinute de minoritati si de comunitati nationale (armeana, maghiara, greaca, italiana, roma, turco-musulmana, germana, evreiasca), precum si de artisti.

Vinerea viitoare la Universitate va avea loc un concert de muzica alternativa cu cele mai cunoscute trupe romanesti ale momentului. Totodata zona se va transforma si intr-un spatiu expozitional care va gazdui o instalatie de arta contemporana. Timp de trei zile intersectia strazilor Lipscani si Eugen Carada se va transforma intr-un ring de dans in aer liber. Artistii invitati vor dansa pe ritmuri latino si vor sustine cursuri pentru cei care doresc sa invete tainele coregrafiei.

Si Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" din Mogosoaia participa la sarbatoarea "Zilele Bucurestiului" cu  evenimente la care sunt invitati copii din scolile bucurestene si centre de plasament care vor participa la ateliere de creatie sustinute de artisti plastici. Tot pentru copii se vor organiza un minicircuit de Formula 1 sub forma de competitie cu premii si jocuri interactive sustinute de actori profesionisti. De asemenea, bucurestenii vor fi invitati in curtea palatului la teatru, precum si la concerte in aer liber.

Anul acesta, si cea de-a treia editie a festivalului "Bucurestii lui Caragiale", care se desfasoara de pe 28 iunie pana duminica aceasta, este dedicata aniversarii a 555 de ani de atestare documentara a orasului.

Spectacolele de teatru in aer liber pregatite in cadrul evenimentului insumeaza 32 de titluri si 139 de reprezentatii, scenografii ce au incantat publicul de-a lungul timpului, dar si actori renumiti, acrobati, dresori, echilibristi si iluzionisti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din LIFESTYLE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Luni, 21 Mai 2018, 16:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter