LIFESTYLE, CARIERE

Cum să organizezi o petrecere de Crăciun pentru copiii angajaților

28 noiembrie 2015, ora 00:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
animatori petreceri corporate.jpg
După un an de muncă vine în sfârșit timpul pentru petrecerea de Crăciun și fiecare HR știe că pregătirile încep încă din luna noiembrie. Vezi care este rețeta pentru un eveniment de Crăciun reușit!

Alexandra Timofte, Creative Corporate Party Planner în echipa BluParty, prezinta cateva sugestii de luat in calcul in cazul organizarii unei petreceri de Crăciun pentru copiii angajatilor.   

1. Care sunt beneficiile angajaților și angajatorilor?

Organizarea unei petreceri cu ocazia sărbătorilor de iarnă este un obicei des întâlnit la companiile mari, cum sunt multinaţionale, preluat şi de multe firme și companii mai mici, locale, pe bun motiv. În urma organizării unei petreceri corporate de Crăciun beneficiază atât angajații, cât și angajatorii.Pentru angajați este un prilej de socializare și pentru cunoașterea laturii umane și mai puțin formale a colegilor. Este momentul din an când pot fi împreună cu toții și se pot cunoaște mai bine.

În viziunea angajatorilor, petrecerea de Crăciun din cadrul firmei are un important potențial de îmbunătățire a relațiilor între colegi, dar și de a le oferi angajaților dovada aprecierii și a recunoașterii efortului pe care l-au investit de-a lungul anului.

 2. Cum alegi locația?

Când luăm o decizie trebuie să ținem cont de preferințele tuturor, astfel încât să ne asigurăm șansele la o atmosferă plăcută și cordială. În privința locației, există două variante: la sediul firmei sau in afara acestuia.

Motivația unei locații diferite de sediul este simplă:  angajații își doresc un loc care să îi scoată din ritmul alert și atmosfera zilnică obișnuită. Cursa închirierii de localuri pentru petrecerile corporate începe în fiecare an de la 1 noiembrie

Din statistici, cea mai populară locație pentru petrecere este chiar sediul companiei. Pe lângă avantajele legate de reducerea costurilor și simplificarea logisticii, schimbă atmosfera și îi adaugă un aer festiv.

Cum îți dai seama dacă sediul companiei tale este pretabil pentru o petrecere? Dacă sediul este un open space sau are o sală mai mare în care pot să încapă toți angajații, este cel mai bine și mai ieftin este să facem petrecerea chiar la firmă. 

3. Cum alegi un meniu potrivit și festiv

Mâncarea și băutura trebuie alese cu grijă, în special pentru cei mici. Copii preferă anumite tipuri de alimente în funcție de vârstă, dar asta nu înseamnă că au voie să le consume. Orientează-te după preferințele copiilor și a părințilorMajoritatea părinților preferă alimentele bio atunci când vine vorba despre cei mici.

Un studiu arată că cei mici preferă ca mâncarea să fie cât mai colorată, așa că asigură-te că din farfuriile lor nu lipsesc culorile.

Nu uita de dulciuri! Amenajează un Colț Dulce. Colțul dulce poate fi un candy bar cu multe dulciuri, o făntână cu ciocolată sau un aparat de făcut vată de zahăr. Cei mici iubesc dulciurile și vor fi foarte încântați!

4. Cum alegi cadourile? 

Este foarte dificil să mulțumești pe toată lumea în ceea ce privește cadourile. Dacă este rolul tău să le cumperi pentru copiii angaților, te poți orienta după două aspecte: vârstă și sex.

Interesează-te care sunt cele mai populare jucării si nu uita să personalizezi cadourile. O alternativă de cadou memorabilă și ieftină este să organizezi ateliere de creație de Crăciun prin care cei mici să realizeze un obiect pe care să îl ia acasă, cum ar fi o coroniță de Crăciun sau o casă din turtă dulce.

5. Ce activități poți alege pentru un program de divertisment fun

Divertismentul este cel mai important element în organizarea unei petreceri pentru copii de Crăciun. Pentru Crăciun, cele mai populare activități pentru programul de divertisment sunt:

Închirierea de Moș Crăciun și Moș Nicolae pentru împărțirea cadourilor
Spectacole de teatru cu actori costumați în diferite personaje de poveste
Spectacole de magie și talent show pentru copii
Ateliere de creație (turtă dulce, crearea decorațiunilor de brad și împodobirea lui)
Amenajarea unui spațiu special pentru copii (kids corner)
DJ și sonorizare
Fotograf 

Venirea lui Moș Crăciun sau a lui Moș Nicolae și împărțirea cadourilor va reprezenta punctul culminant de distracție al serii, așa că ai grijă să îl faci să fie spectaculos. Acesta poate fi însoțit de personaje clasice ca reni, oameni de zăpadă, spiriduși sau de personaje populare în rândul celor mici ca prințesa Elsa din Frozen.

6. Cum decorezi sediul?

Orice spațiu poate fi transformat într-un cadru de petrecere cu ghirlande de baloane cu tematica de Crăciun. Pentru a decora sediul firmei, apelează la cele mai populare decorațiuni:

Bradul și fotoliul Moșului;
Casa lui Moș Crăciun;
Decor din baloane: oameni de zăpadă, brăduți cu globuri și cadouri, toate realizate din baloane în culori specifice;
Baloane cu heliu aranjate în formă de cadou, brăduți sau oameni de zăpadă care îi vor intriga pe invitați.

7. Cum îl alegi pe Moș Crăciun?

Moș Crăciun este simbolul principal al sărbătorii. El vine direct la birou, împarte cadourile și susține o serbare, însoțit de mascote tematice și animatori de iarnă.

Dacă te gândești să îl închiriezi pe Moș Crăciun, trebuie să îl cheami din timp. Moșii sunt disponibili într-un număr limitat.

„Recomand începerea organizării cu minim o lună înainte de eveniment. Decembrie este cea mai aglomerată perioadă din an, iar firmele care organizează evenimente pentru copii pot avea probleme cu disponibilitatea locațiilor și a anumitor servicii de divertisment. Numărul de Moși de calitate este mereu limitat”, ne sfătuiește Alexandra Timofte.

8. Check list-ul pentru petrecerea de Crăciun

Ne-am gândit la aspectele de care trebuie să ținem cont atunci când organizăm o petrecere de Crăciun pentru copiii angajaților și știm cum putem aduce un plus de originalitate.Iată o sumarizare a lucrurilor de care ai nevoie:


Întocmirea listei de invitați (angajații și copiii lor)
Întocmirea bugetului pentru petrecere;
Opțional: alegerea unei echipe de organizatori de evenimente pentru copii
Alegerea, trimiterea și confirmarea invitațiilor
Strângerea informațiilor despre copii de la părinții care confirmă participarea
Adunarea fondurilor de la părinți (dacă este cazul);
Alegerea locației potrivite;
Asigurarea unui DJ și a sonorizării;
Alegerea unui fotograf;
Alegerea și instalarea decorurilor de Crăciun;
Asigurarea securității și a persoanelor care să îi supravegheze pe cei mici;
Organizarea unei zone de Kids Corner;
Amenajarea unui colț dulce;
Alegerea unei meniu festiv, dar potrivit pentru copii
Alegerea, cumpărarea și ambalarea cadourilor;
Alegerea activităților de distracție și divertisment.

9. Care sunt costurile?

Prețul pentru divertismentul de Crăciun poate începe de la aproximativ 1000 lei.Costurile pot crește la 9000 lei pentru un eveniment complex cu programe de divertisment diversificate, decor, spectacole și jocuri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 10:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter