LIFESTYLE

Cum sa faci din jocurile educative o afacere de succes. Exemplul oferit de trei indieni

25 martie 2016, ora 10:39, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Jocuri Edicative
Jocuri Edicative
Doi absolvenţi ai Indian School of Business şi un fost angajat al Amazon şi-au unit fortele pentru a construi jocuri educative cu o calitate peste ceea ce exista pe piata din India. Cei trei au pus bazele unei adevarate afaceri din care acum traiesc linistiti.
Startul proiectului a avut loc in 2011, cand Roopesh Shenoy and Vinayak Palankar s-au intalinit pentru a lucra la un program care sa caute solutii educative pentru scoli si licee. Atunci si-au dat seama ca piata jocurilor educative necesita imbunatatire. Un an mai tarziu, Vinayak l-a intalnit pe Abhishek Awadhani, fost angajat la Amazon. Ei au fost uniti de pasiunea pentru educatie si jocuri si de aici au pornit o adevrata afacere de succes.

"Am inceput sa studiem diferite tipuri de jocuri educative de pe piata, am facut multa munca de cercetare, care au demonstrat cat de utile sunt jocurile educative. Fiind jucatori infocati, le-am incercat pe toate. De acolo, ne-am dat seama ca nu sunt suficiente jocuri educative de calitate pe piata", explica Abhishek, acum in varsta de 32 de ani.

Cei trei tineri au inceput apoi sa completeze lipsurile care se regaseau in oferta de pe piata. Au identificat cateva probleme pe care acestea le aveau si au incercat sa le indrepte in ceea ce urmau ei sa lanseze: "Cadrele didactice isi petrec foarte mult timp pe continut. Parintii care se ocupa de copii lor nu au foarte mult timp pentru lectiile acestora. Drept urmare, copii nu invata eficient, in primul rand", explica Abhishek.S-au apucat de treaba in 2014 si unul dintre cele mai mai de succes jocuri pe care le-au inventat a fost Monster Math, adaptat pentru invatarea matematicii. In timp, si-au imbunatati atat partea de grafica, dar si pe cea a complexitatii jocurilor. Toate bazate pe impresiile copiilor si parintilor. Monster Moth 2, lansat in 2015, a avut peste 100.000 de cereri numai in prima luna. Cei trei indieni se bazeaza atat pe jocuri educative clasice, cat si pe aplicatii pentru telefoanele mobile si tablete. A fost o adevarata lovitura pe piata de jocuri educative, una in continua expansiune.  

Pentru 2017, se prefigureaza ca piata jocurilor educative sa atinga suma de 2,3 miliarde de dolari. Daca sunt inclus aici si simulatoarele, aceasta cifra urca pana la 8,9 miliarde de dolari.

La Noriel iti punem la dispozitie o serie de jocuri educative adaptate pentru personalitatea fiecarui copil.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din LIFESTYLE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Vineri, 22 Iunie 2018, 06:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter