- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum sa va protejati copiii de soarele puternic din timpul verii

23 Jun, 17:12 • alexandru.suciu
Sezonul cald inseamna mult mai mult soare, insa acesta nu este intotdeauna o sursa de bucurie. Mai ales cand vine vorba despre copii. Cei mici trebuie feriti de lumina intensa a soarelui, iar pielea lor trebuie protejata de haine de copii potrivite pentru acest sezon.
Cum sa va protejati copiii de soarele puternic din timpul verii

Vremea frumoasa se impinge la plimbari prin parcuri, la munte sau la mare. Insa, in acelasi timp, soarele poate reprezenta un pericol. Mai ales pentru cei mici. Lumina puternica, in special cea din miezul zilei, poate provoca arsuri ale pielii, care mai tarziu se pot dezvolta in afectiuni grave. De aceea este necesar sa va protejati prichindeii, sa le aplicati crema de protectie solara si sa folositi haine de copii adecvate. De asemenea, trebuie sa stiti ca bebelusii pana in sase luni nu trebuie expusi sub nicio forma la soare. 

„Este nevoie doar de o arsura solara pentru a potenta dublarea sanselor copilului de a obtine melanom mai tarziu in viata. Trebuie intr-adevar sa-i protejam pe cei mici de razele solare, in special, pentru ca au pielea sensibila si usor de afectat”, spune Andreea Has, make-up artist. Pielea bebelusilor contine prea putina melanina, pigmentul care confera culoare pielii, parului si ochilor si care oferta o anumita protectie fata de razele solare. 

De aceea este necesar sa le acoperiti capul cu o palariuta, sa le aplicati crema solara cu factor de protectie cel putin 15 si sa ii imbracati cu haine de copii lejere, din fibre naturale si cat mai deschise la culoare. 

Este recomandat ca cel mic sa stea in casa intre orele 10:00-16:00, deoarece in acest interval lumina soarelui este extrem de puternica. Daca totusi este necesar sa-l scoati afara, aveti grija sa folositi haine de copii lejere, pentru vara, confectionate din materiale naturale si deschise la culoare. 

Exista chiar si hainute tratate chimic special pentru protejarea impotriva luminii puternice. Este, de asemenea, necesar ca cel mic sa aiba parte de o alimentatie care sa nu contina carbohidrati (acestia ridica nivelul de caldura din organism) si sa fie permanent hidratat. Daca-l duceti la plaja, treceti pe la un magazin de haine de copiicumparati-i un costum de inot pentru copii. 

Acestea au un grad de protectie solara de cel putin 30.  Daca nu stiti de unde sa alegeti, noi va recomandam sa dati o fuga la Noriel sau sa intrati pe site-ul lor. Acolo gasiti haine de copii de toate varstele si pentru toate anotimpurile. Puteti descoperi si colectia proprie de haine pentru copii – Joystar. Tricouri pentru copii, pantaloni, rochite, topuri si multe altele sigur va vor incanta.