LIFESTYLE

Secretul casniciilor de lunga durata ale celor mai bogati oameni din lume

29 decembrie 2015, ora 04:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gates.jpg
Bill Gates este casatorit cu Melinda de 21 de ani. Sir Richard Branson este impreuna de 25 de ani cu cea de-a doua sotie. Steve Jobs a ramas impreuna cu aceeasi femeie timp de 20 de ani, pana a murit. Cum au rezistat atatia ani casniciile acestor miliardari?

Analizand topul Forbes al celor mai bogati 100 de oameni se poate observa un tipar ciudat. Desi 40% din casniciile celor prezenti in clasament se termina cu divort, in cazul celor care au cel mai mare succes in business si de la care te asteptai sa esueze pe plan personal, se intampla exact opusul.  

Spre exemplu, Carlos Slim, numarul doi mondial in topul celor mai bogati oameni, dupa Bill Gates, a fost casatorit cu o singura femeie 32 de ani, pana aceasta a decedat in 1999.  

Warren Buffett, ocupantul locului 3, a fost casatorit cu prima sotie timp de 52 de ani.  Jeff Bezos si Michael Dell sunt casatoriti de mai bine de 20 de ani fiecare, Eric Schmidt are o casnicie mai lunga de 30 de ani iar Phil Knight de la Nike se apropie de nunta de aur.  

Cum poate fi explicata stabilitatea din relatiile lor? Acesti miliardari au fost cu totii obsedati de munca, ceea ce ar fi trebuit sa le distruga relatiile. In plus, aveau destui bani sa atraga noi sotii frumoase si sa divorteze de actualele sotii.  

Lucy Kellaway de la Financial Times considera ca o explicatie ar putea fi faptul ca atunci cand cineva iesit din comun gaseste o persoana potrivita, atunci nu se grabeste sa renunte prea usor la aceasta. Sau poate ca miliardarii sunt atat de captivati de munca lor, incat o relatie extraconjugala nu ar fi suficient de palpitanta. Sau pentru ca isi vad foarte rar sotiile, sansele ca acestea sa ii enerveze sunt mai mici.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Iunie 2019, 12:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter