- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

SoNoRo Conac, muzica pentru arhitectura

08 Sep, 12:11 • Redactia DailyBusiness
SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strangere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.
SoNoRo Conac, muzica pentru arhitectura


Conacul Neamțu

 din satul Olari este un exemplu reprezentativ pentru arhitectura civilă din Oltenia și are o configurație arhitecturală ce datează din 1920-1935, concepută de arhitectul Constantin Iotzu, adept al lui Ion Mincu, reprezentant de seamă al stilului neoromânesc în arhitectură, forma regională a stilului internațional Art Nouveau.

Situat într-o zonă săracă, preponderent agricolă și cu o puternică tendință de îmbătrânire și depopulare, conacul Neamțu poate juca un rol de catalizator cultural al zonei și poate servi comunității ca spațiu de desfășurare de activități creative, destinate în special copiilor din sat.

De curând în proprietatea sa, conacul este administrat de către Fundația PRO PATRIMONIO ce desfășoară lucrări de conservare și reabilitare graduală și încearcă, în același timp, să refacă legătura conacului cu comunitatea, prin acțiuni educative și culturale destinate tinerilor și copiilor. 

Tot în luna septembrie, în cadrul SoNoRo Conac vor mai avea loc concerte la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași –  Palatul Culturiidin Iași, pe 19 septembrie, și cu ocazia inaugurării unei noi aripi a Carului cu Bere, pe 20 septembrie, în București.

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit, doar în baza unei rezervări la[email protected].