LIFESTYLE

Sporturile american continuă să vândă cel mai bine

28 octombrie 2019, ora 11:15, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imagine2.JPG
Fotbalul american rămâne și în 2019 cel mai bogat sport, peste jumătate din top 50 cele mai valoroase echipe din sport provin din NFL.
Evenimentele care au loc anual în sportul american aduc in fața televizoarelor sute de milioane de oameni. Super Bowl este unul dintre ele și așa cum pare, conform cifrelor, este și cel mai bine remunerat sport. Doar anul acesta, în medie, 30 de secunde de publicitate au valorat 5.25 milioane de dolari. Conform statisticilor este o crestere evidenta de la an la an, Spre deosebire de anul trecut, acum s-au plătit cu 0.25 milioane de euro mai mult.

De asemenea, în ultimii 17 ani, suma plătită pentru un spot publicitar de 30 de secunde pe timpul Super Bowl-ului a crescut cu 130%. În 2002, jumătate de minut de publicitate se vindea pentru aproximativ 2.3 milioane de euro, adică aproape cât a costat singurul patinoar din zona București-Ilfov, construit de omul de afaceri Ion Țiriac.

Sporturile americane sunt în continuare cele mai atrăgătoare din toate punctele de vedere. Sute de milioane de oameni stau anual cu ochii pe cele mai importante evenimente. De aici și dorința de expunere a sponsorilor, care sunt dornici să plătească sume amețitoare pentru ca spotul lor să ruleze la cele mai importante meciuri. Este de ajuns să privim topul celor mai scumpe 10 francize din lume pentru a ne da seama de asta. Șapte dintre acestea provin din sportul american, respectiv NBA, MLB și NFL.Spre exemplu, în acest top domină o echipă din fotbalul american. Dallas Cowboys are o cotă de piață de 5 miliarde de dolari. Formația deținută de Jerry Jones pare să vândă cel mai bine. Acesta este urmată de o echipă din baseball, New York Yankees și de Real Madrid, una dintre cele trei reprezentante ale fotbalului. În 2013, Manchester United devenea primul club din lume care valora peste 3 miliarde de dolari.
  • Dallas Cowboys - 5 miliarde de dolari
  • New York Yankees - 4.6 miliarde de dolari
  • Real Madrid - 4.24 miliarde de dolari
Fotbalul vinde și el, indiferent de cifre, rămâne cel mai popular. Se vede foarte bine asta pe toate planurile, în principal când vine vorba despre pariurile sportive, o afacere care crește substanțial de la an la an. Fortuna Romania este una dintre cele mai populare agenții de pariuri sportive din România și are în oferta sa o multitudine de variante de pariuri pentru fiecare sport în parte. Dovada cea mai bună vine atunci când sunt meciuri de Liga Campionilor. Cea mai galonată competiție intercluburi de pe bătrânul continent strânge o mulțime de oameni în fața televizoarelor, cât și pe stadioane.

Tot la capitolul fotbal, în Statele Unite ale Americii au început să apară tot mai mult echipe. Major League Soccer a avut anul acesta jucători importanți în componentă, precum Wayne Rooney și Zlatan Ibrahimovic. Aceștia au îmbrăcat pentru ultima oară tricourile echipelor DC United, respectiv Los Angeles Galaxy, fiind și adversarii lui Alexandru Mitriță, singurul jucător român din MLS.

De-a lungul timpului au fost și jucători din România în sporturile din America de Nord. Cel mai de actualitate este Alexandru Mitriță. Mijlocasul naționalei de fotbal a României face parte din componența echipei New York City. În sezonul din 2019 a jucat foarte bine, a terminat pe locul al doilea în clasamentul celor mai buni marcatori ai echipei. Și în NBA au mai jucat români, poate cel mai cunoscut este Ghiță Mureșan. Românul de 2.32 m a impresiona SUA cu performanțele sale din baschetul nord-american. Între anii 1993 și 1998 acesta a evoluat pentru Washington Wizards, acolo unde, in editaia 1995/96 a fost numit „jucătorul din NBA care a progresat cel mai mult”.

În prezent, „Big Ghiță” este ambasador al echipei din Washington și reprezentant al National Basketball Association, promovând jocul în întreaga lume.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 10:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter