- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

\”Troc de lux\” in Bucuresti: Un ceas Audemars Piguet din aur a fost schimbat pe un Jaguar

04 May, 13:47 • elena.olteanu
Doi oameni de afaceri romani au apelat la o metoda mai putin obisnuita pentru a achizitiona obiecte de lux. Intr-o perioada in care banii cash sunt cea mai cautata "marfa", cei doi au facut un schimb original, intermediat de un magazin de ceasuri din Bucuresti.
\Troc de lux\ in Bucuresti: Un ceas Audemars Piguet din aur a fost schimbat pe un Jaguar

Mihai Ceciu, proprietarul magazinului de ceasuri pre-owned (pre-utilizate) Antic Horologivm din Bucuresti, a intermediat la inceputul acestui an o tranzactie prin care un ceas din aur Audemars Piguet in valoare de 35.000 de euro a fost schimbat cu un automobil Jaguar. Daca ar fi fost nou, ceasul ar fi valorat circa 80.000 de euro.

„Ceasul a fost pus in vanzare la magazinul nostru de ceasuri pre-owned, iar proprietarul Jaguarului a fost cel care s-a interesat daca se poate realiza tranzactia in acest mod. Am luat legatura cu proprietarul ceasului Audemars Piguet si a fost de acord”, a povestit Ceciu.

Cei doi sunt oameni de afaceri romani, conform lui Ceciu.

„Este o tranzactie neobisnuita, insa pentru afaceri profitabile, cum a fost aceasta, cred ca lumea va lua in calcul tot mai mult acest gen de schimburi”, a mai spus Ceciu.

In ceea ce priveste afacerea pe care o detine, Antic Horologivm, Ceciu sustine ca in aceasta perioada economica dificila se vand ceasurile care costa 40-45% din valoarea lor reala si care nu depasesc pragul psihologic de 2.500 de euro.

Totodata, in aceasta perioada in magazin se inregistreaza mai multe intrari de ceasuri decat bucati vandute.

Antic Horologivm a fost inaugurat in Bucuresti in septembrie anul trecut, printr-o investitie de circa 100.000 euro.

Cititi mai multe despre piata de ceasornicarie de lux intr-un interviu cu Mihai Ceciu.