- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Unde isi petrec vacantele managerii de top din Romania

07 Feb, 00:01 • elena.olteanu
Cativa dintre managerii expati, dar si proprietari romani ai unora din cele mai importante afaceri locale, au povestit pentru DailyBusiness.ro care sunt cele mai excentrice locuri vizitate "la activ", dar si spre ce destinatii intentioneaza sa plece anul acesta.
Unde isi petrec vacantele managerii de top din Romania

Managerii afacerilor din Romania pleaca in vacanta de 2-3 ori pe an, preferand de obicei destinatiile din afara tarii, si isi aloca bugete de cateva mii, sau chiar zeci de mii de euro pe vacanta.

Richard Moat, CEO Orange Romania – Vizitarea templelor de la Angkor Wat din Cambodgia a fost o experienta de neuitat

[img=90]Richard Moat[/img]
„Anul trecut, de Craciun, am calatorit in Canada. Am vizitat statiunea Whistler, din regiunea British Columbia, una dintre cele mai mari si importante statiuni montane din lume. Eu si familia mea ne intoarcem de cativa ani in Whistler datorita partiilor de foarte buna calitate si a peisajului spectaculos”, a mai spus Moat.

[quote=Richard Moat, CEO Orange Romania]Belek, Antalya este o destinatie incantatoare si un loc unde ma pot relaxa jucand golf[/quote]
Moat a mai avut ocazia sa calatoreasca anul trecut in scop de leisure si in Africa de Sud.

„O alta calatorie pe care am intreprins-o anul trecut a fost in Africa de Sud, la Cape Town, unde mi-am vizitat fratele ce a implinit 70 de ani”.

Chiar daca anul trecut a avut 3 vacante, Richard Moat nu a hotarat inca ce destinatii va alege anul acesta.

„Pana in acest moment nu m-am decis unde voi calatori in 2009. Cu toate acestea, ma incanta ideea unei vacante petrecute in regiunea Toscana, din Italia”, spune Moat, aceasta destinatie fiind apreciata si de directorul Nestle Romania, Paul Nuber.

In Romania, lui Moat ii plac locurile linistite, pitoresti, cum ar fi zona Tarnavei Mari.

„Locul in care imi place sa revin mereu este Viscri, unul dintre satele saxone din zona Tarnavei Mari. Este un loc linistit si pitoresc, plin de traditie, pe care l-am descoperit datorita implicarii companiei noastre in proiectele Fundatiei Adept”, a mai spus Moat.

Paul Nuber, director general Nestle Romania

[img=91]Paul Nuber[/img]
„In 2008 am fost o saptamana la New York, unde am facut cumparaturi pentru nunta”, povesteste Nuber.

El a adaugat ca a tot anul trecut, impreuna cu fiul sau, a fost in Chicago. O alta destinatie vizitata in 2008 a fost Toscana, din Italia.

[quote=Paul Nuber, director general Nestle Romania]In Romania, imi place sa merg in Delta sau in Sibiu[/quote]
Directorul general al Nestle Romania este hotarat ca anul acesta sa plece de doua ori in vacanta.

„Anul acesta voi merge in vacanta in Caraibe si intr-o alta destinatie asupra careia nu m-am hotarat inca”, a mai spus Nuber, care in scurt timp va parasi filiala din Romania pentru a lucra in Elvetia, la compania-mama.

Octavian Radu, proprietar RTC Holding – Cel mai excentric loc vizitat a fost Japonia

[img=94]Octavian Radu[/img]
Anul trecut, omul de afaceri Octavian Radu a fost in Australia si Noua Zeelanda, cu un buget de calatorie de 20.000 euro.

„Pentru 2009, avem in plan sa calatorim spre Zambia si Africa de Sud. Bugetul alocat va fi mai mare fata de cel din 2008, pentru ca luam si copiii”, a mai spus Radu.

[quote=Octavian Radu, RTC]In Romania, cel mai mult imi place sa vizitez Porumbacu de Sus, la poalele muntilor Fagaras[/quote]

Sotiris Yannopoulos, general manager Star Foods – In 2009 nu voi taia din bugetul de vacanta

[img=96]Sotiris Yannopoulos[/img]
Sotiris Yannopoulos, de origine greaca, a declarat ca cel mai excentric loc pe care l-a vizitat pana in prezent a fost Las Vegas.

In 2008, managerul Star Foods a vizitat cateva insule din Grecia, vacanta pentru care a avut un buget de 2.000 de euro.

De asemenea, tot anul trecut acesta a mai vizitat Dubai, unde a cheltuit 3.000 de euro.

„Pastele il vom petrece in Grecia anul acesta, impreuna cu familia, pentru care voi aloca circa 1.000 de euro. In vara nu stim exact unde vom mai merge”, a spus Yannopoulos.

In Romania, managerului Star Foods ii place cel mai mult Sighisoara si Delta Dunarii.

Ionut Negoita, proprietarul Rin Grand Hotel

[img=97]Ionut Negoita[/img]
„Cu ocazia sarbatorilor de iarna, am petrecut 3 saptamani in America, unde am vizitat New York, Chicago si Miami. Toata vacanta a costat in jur de 30.000 de dolari”, a spus Negoita.

Tot in 2008, acesta a vizitat si Grecia, vacanta penrtru care a avut buget de 5.000-6.000 de euro.

[quote=Ionut Negoita, ProConfort]Imi plac concediile scurte, dar dese[/quote]
De asemenea, pentru acest an, omul de afaceri va aniversa 10 ani de casatorie impreuna cu sotia sa in Dubai, apoi, in vara, crede ca va alege Coasta de Azur si „poate Grecia”.

Cel mai excentric loc pe care Ionut Negoita l-a vizitat pana in prezent a fost, ca si in cazul lui Yannopoulos de la Star Foods, Las Vegas-ul.

In Romania, lui Negoita ii plac foarte mult excursiile la munte, in Sinaia sau Bran.