- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Agentia de PR Mmd va fuziona cu Grayling si Trimedia International

27 Aug, 15:33 • Redactia DailyBusiness
Agentia full-service de public affairs si public relations Mmd va fuziona cu Grayling si Trimedia International, companii internationale de consultanta in comunicare, pentru a crea un nou lider global in industria de profil, functionand sub numele de Grayling, a anuntat joi compania.
Agentia de PR Mmd va fuziona cu Grayling si Trimedia International

Fiecare dintre cele 3 companii implicate in fuziune este deja o subsidiara detinuta in proprietate deplina de compania-mama, Huntsworth Plc, cotata la bursa londoneza.

Noua companie se va situa pe locul al treilea in topul celor mai mari firme independente de PR (care nu fac parte dintr-o agentie de publicitate). Aceasta va avea venituri cumulate de 80 milioane de euro si 830 de angajati. Va opera 44 de birouri in intreaga lume si va reprezenta 44% din veniturile globale ale Huntsworth Plc.

„Aceasta noua companie globala de PR full-service va folosi numele Grayling, brand care are deja o amprenta internationala puternica, pe trei continente”, se arata in comunicat.

Mmd va prelua numele de Grayling in ianuarie 2010. Pana atunci, va continua sa isi desfasoare activitatea sub denumirea din prezent.

Michael Murphy, Chief Executive al Trimedia International, va deveni CEO al acestei companii globale rezultate in urma fuziunii.

Chris Dobson, CEO al Mmd, a precizat ca aceasta fuziune va ajuta compania sa aiba acoperire in 11 tari din Europa de Vest.

Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants este o companie internationala de consultanta in comunicare, cu birouri in 19 tari din Europa Centrala si de Est, Europa de Sud-Est si Eurasia. A fost prima agentie internationala care a patruns pe piata din Romania in 1999.

Printre clientii sai actuali pe piata din Romania se numara Visa Europe, Erste-BCR, GE, GE Energy, GED, Starbucks, Discovery Networks, Mars, Euromedic, Groupama, Bursa din Viena, Cisco, MOL Romania.

Grayling este companie de comunicare integrata, cu experienta pe segmentul de public affairs in Londra si Bruxelles, precum si in domeniul investor relations (comunicare cu investitorii) pe pietele din America de Nord si zona Asia-Pacific, inclusiv China.

Trimedia International este o retea vest-europeana de PR prezenta in 11 tari, inclusiv Marea Britanie, dar si in Germania-Austria-Elvetia.