MEDIA & MARKETING

Antena Group cere bani de la UPC pentru retransmiterea posturilor sale

29 ianuarie 2014, ora 14:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
telecomanda.jpg
UPC Romania a sesizat CNA cu privire la "actiunile abuzive" ale Antena Group, care "conditioneaza tehnic si financiar" retransmisia televiziunilor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV si GSP TV, incalcand astfel prevederile legislatiei audiovizualului privind regimul "must carry".

Principiul "must carry" este reglementat prin articolul 82 din Legea audiovizualului si le impune operatorilor de cablu sa retransmita anumite televiziuni.

Totodata, acelasi principiu le impune si televiziunilor difuzate in pachetul "must-carry" al cablistilor sa fie libere la retransmisie si fara conditionari tehnice si financiare.

UPC Romania a transmis, in 27 ianuarie, o adresa Consiliului National al Audiovizualului (CNA).Potrivit documentului obtinut de agentia Mediafax, UPC Romania spune: "Dorim sa va supunem atentiei anumite actiuni abuzive ale Antena Group, care reprezinta incalcari flagrante are prevederiior legale privind regimul must carry".Compania UPC Romania spune ca a fost informata de catre Antena Group, prin intermediul a patru notificari, ca vor fi modificati parametrii tehnici de emisie si receptie pentru Antena 1, Antena 2, Antena 3 - News & Current Affairs, Euforia TV si GSP TV, toate aceste televiziuni fiind obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii, potrivit listei "must carry", publicate pe site-ul CNA in conformitate cu Legea audiovizualului.

In vara anului trecut, Pro TVa instiintatCNA ca intentioneaza sa iasa din grila must-carry. Societatile de cablu trebuie sa ceara astfel acordulPro TVsi sa plateasca pentru a putea retransmite postul catre abonati.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 08:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter