- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Aparitia lui Huidu la „Cronica” a atras 3 milioane de telespectatori, in prima editie din 2011 (FOTO)

10 Mar, 17:33 • valentin..nicolae
Prima editie din noul sezon al emisiunii "Cronica Carcotasilor", difuzata miercuri seara la Prima TV, a atras 3 milioane de telespectatori unici, in contextul in care aceasta a fost prima aparitie la televizor a lui Serban Huidu, dupa accidentul suferit la schi, in decembrie anul trecut.
Aparitia lui Huidu la Cronica a atras 3 milioane de telespectatori, in prima editie din 2011 (FOTO)

Rating-ul editiei din 9 martie (raportul dintre numarul telespectatorilor la un anumit moment dat si cel al telespectatorilor potentiali care au acces la televizor) a fost de 4,6% in target-ul 4+ Urban cu guest, potrivit datelor furnizate de GfK Romania.

Numarul mediu de telespectatori s-a cifrat la 531.000, cu circa 50% mai mare fata de media inregistrata pe anul trecut, de 350.000 de telespectatori (3,1% rating).

Cu toate acestea, cifrele de audienta nu pot fi comparate direct pentru ca emisiunea si-a schimbat ora de difuzare de la 19:30 la 20:30. Prima editia din acest sezon a fost una inregistrata.
[gallery:275]

„Reintrarea pe sticla se produce de regula cu audiente destul de mari, cu atat mai mult in acest caz, cand lumea poate fi curioasa sa vada cum arata ‘Cronica’ in formula noua. E de vazut cum se va aseza emisiunea dupa cateva editii.”, a declarat Iulian Comanescu, analist media.

Pe parcursul emisiunii, gazduita de Mihai Gainusa si bebelusa Oana, Serban Huidu si-a facut aparitia de cateva ori: in platou la inceput si la final, cand Horia Brenciu a sustinut un recital, dar si in timpul desfasurarii emisiunii, din studioul de emisie.

[dbvideo=586]

In ceea ce priveste intoarcerea lui Serban Huidu in calitate de co-prezentator, reprezentantii Prima TV au declarat ca acesta se afla in plin proces de recuperare, dar ca va continua sa coordoneze si sa realizeze „Cronica Carcotasilor”, in timp ce bebelusa Oana il va ajuta pe Gainusa la prezentarea show-ului.

„Vor fi si telespectatori dezamagiti, dar vor fi si altii care vor ramane”

Cronica Carcotasilor este una dintre cele mai longevive emisiuni TV din Romania, a carei prima editie a fost difuzata in septembrie 2000, de Prima TV. In februarie 2001, carcotasului Huidu i s-a alaturat Mihai Gainusa.

Dupa 10 ani, numele celor doi prezentantori sunt asociate in mod inevitabil cu emisiunea, chiar daca este vorba de un format cumparat, si nu de unul autohton.

In peisajul TV din Romania, au mai existat astfel de cazuri, „Surprize, surprize”, „Din dragoste” sau „Iarta-ma”, care nu au reusit insa sa isi continue povestea de succes in lipsa prezentatorilor sai, respectiv Andreea Marin, Mircea Radu si Raluca Moianu.

Cu toate acestea, Cronica Carcotasilor se poate uita cu incredere la ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie.

„In Anglia, Monty Python (numele colectiv al creatorilor show-ului de comedie Monty Python’s Flying Circus, difuzat de televiziunea britanica BBC incepand cu 1969) a facut ultimul sezon, cel de-al patrulea, fara John Cleese, cel mai vizibil dintre membrii trupei, si a fost un sezon la fel de bun ca si celelalte. Exista deci sanse bune ca emisiunea sa realizeze tranzitia”, spune Comanescu.

Analistul media considera insa ca situatia actuala ar putea obliga Cronica sa isi reimprospateze formatul, avand in vedere vechimea de peste 10 ani.

„The show must go on, cum se spune. Daca iesi din emisie, pierzi publicul, iar daca reintri dupa cateva luni, nici vorba sa recastigi tot. Vor fi si telespectatori dezamagiti de cvasi-absenta lui Huidu, dar vor fi si altii care vor ramane”, a explicat analistul media.

Pe de alta parte, Comanescu spune ca emisiunea va avea de infruntat pe termen mediu o problema care nu tine de bucataria interna a show-ului.

„Cronica Carcotasilor are o alta problema, pe termen mediu: televiziunea din Romania a inceput sa aiba o esenta politica. Carcotasilor, in orice formula, le va trebui o groaza de tupeu ca sa ‘spuna pe bune’ ce se-ntampla in televiziunile romanesti. Daca se vor margini numai si numai la a mascari cate un client vechi si alte lucruri asemanatoare, vor pierde viteza. La ‘Carcotasi’ sunt aplaudate curajul si verticalitatea, atunci cand apar”, a spus Iulian Comanescu.