MEDIA & MARKETING

Audieri la Senat pentru noua lege a audiovizualului. "Reclama, facturata direct clientului"

12 iunie 2013, ora 11:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
TV.jpg
Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2013 pentru modificarea si completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 va intra in audieri la Senat, conform programului ordine de zi de miercuri, 12 iunie.

"Proiectul legislativ vizeaza introducerea unor noi reglementari in sensul instituirii cerintei ca preturile oferite de intermediari (agentiile de publicitate) clientilor lor care doresc achizitia spatiilor publicitare sa fie confirmate in mod obligatoriu in prealabil cu radiodifuzorii, iar obiectul achizitionarii mentionate sa fie platit direct de catre beneficiarul publicitatii televizate radiodifuzorului", se arata in expunerea de motive.

Astfel, conform proiectului, urmeaza ca "serviciile de achizitionare a spatiului publicitar prestate de radiodifuzori sa fie facturate direct clientilor, beneficiari ai publicitatii televizate, iar preturile oferite clientilor de catre agentiile de publicitate cu privire la achizitionarea spatiului publicitar sa fie in prealabil confirmate in scris de radiodifuzori".

In expunerea de motive se mentioneaza ca "in acest mod, titularii de drept ai spatiilor de publicitate (radiodifuzorii) vor fi in masura sa stabileasca in mod concurential preturile la care decid sa vanda spatiul publicitar clientilor lor".Potrivit actului normativ, orice achizitionare de spatiu publicitar televizat nu poate fi facuta de un intermediar decat in numele si pe seama beneficiarului final al publicitatii televizate.

"Orice oferte de pret pentru achizitionarea publicitatii televizate, prezentate de intermediari beneficiarilor finali ai publicitatii televizate,vor fi in mod obligatoriu confirmate in prealabil in scris cu radiodifuzorul", se precizeaza in documentul citat.

Cititi si:
Cum modifica noua lege a audiovizualului regulile in publicitate
Legea audiovizualului: Guvernul elimina intermediarii din publicitatea TV
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 23 Ianuarie 2022, 05:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter