- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Discovery Networks a lansat postul TV ID Investigation in Romania, Polonia si Ungaria

06 Apr, 12:46 • Redactia DailyBusiness
Discovery Networks Europa Centrala, divizie a companiei de media Discovery Communications, a anuntat astazi lansarea in Romania, Polonia si Ungaria a postului TV ID Investigation Discovery, un canal cu emisie non-stop axat pe programe de investigatie.
Discovery Networks a lansat postul TV ID Investigation in Romania, Polonia si Ungaria

Noul post TV a fost lansat in Romania, Polonia si Ungaria in luna aprilie, iar compania Discovery lucreaza la extinderea distributiei pe fiecare dintre aceste piete.

„In Romania am semnat deja contracte cu cativa distribuitori de cablu pentru preluarea postului, insa continuam negocierile pentru a asigura distributia cu toti marii operatori de cablu de pe piata”, au declarat pentru DailyBusiness oficialii Discovery, fara sa precizeze numele celor cu care au semnat deja contracte.

ID Investigation Discovery abordeaza programe din sfera stiintei criminalistice si modului in care aceasta este utilizata pentru a dezvalui povestile unora dintre cele mai cunoscute investigatii din SUA si din intreaga lume. Canalul apeleaza la un stil narativ dramatizat, bazat pe fapte reale, sustinute prin marturiile directe ale expertilor care prezinta dovezile, metodele si mobilurile actiunilor savarsite.

Adresat unui public preponderent feminin, cu varste intre 25 – 54 de ani, ID ruleaza programe precum: Apel de urgenta – serie care reda drame umane reale, prezentate prin apelurile dintre operatorii serviciilor telefonice de urgenta si persoanele care suna cerand ajutor -, Pe urmele criminalilor, care prezinta o echipa de detectivi ai departamentului de Omucideri din cadrul unei sectii de politie metropolitane din SUA.

Lansat in SUA pe 27 ianuarie 2008, ID Investigation Discovery este – potrivit oficialilor postului – canalul cu cea mai rapida crestere in SUA, pe segmentul sau de public tinta – telespectatori intre 25-54 ani, preponderent femei – pe toate canalele prin cablu. ID si-a facut debutul international in Marea Britanie, in ianuarie 2009. In EMEA s-a lansat deja in Grecia si va fi in curand prezent in Slovenia si Turcia.

ID Investigation Discovery este cel de-al 8-lea post TV Discovery disponibil in Europa Centrala. Discovery Networks Europa Centrala are in portofoliu posturile Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD si Discovery Historia, disponibil in Polonia in colaborare cu TVN.

Discovery Communications are peste 1,5 miliarde de abonati din peste 170 de tari si detine peste 100 de retele globale.