MEDIA & MARKETING

Ginerele lui Basescu l-a dat in judecata pe Mihai Gadea

13 august 2014, ora 13:03, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mihai-gadea.jpg
Radu Petru Pricop, ginerele presedintelui Traian Basescu, l-a dat in judecata pe directorul general al Antena 3, Mihai Gadea, dupa ce a difuzat mai multe materiale despre el in cadrul emisiunii Sinteza zilei.

Dosarul in care Pricop l-a actionat in instanta pe oficialul Antena 3 a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti marti, 12 august. Obiectul acestuia este raspundere delictuala. 

Astfel, este posibil ca Radu Pricop sa solicite despagubiri de la seful Antena 3, fiind deranjat de materialele pe care institutia media le-a difuzat despre el.

"L-am dat in judecata pentru minciunile de acum o luna-doua si l-am mai dat o data in judecata pentru minciunile de asta iarna", a spus Radu Pricop pentru DailyBusiness.ro. 

Acesta a mentionat ca dosarul recent vizeaza declaratiile privind implicarea sa in retrocedarea ilegala a unui teren de la Institutul Fundeni.Intrebat daca va solicita despagubiri, acesta nu a dorit sa comenteze, argumentand ca se afla la aeroport si se pregateste sa plece in vacanta.

Ginerele presedintelui, de profesie avocat, este reprezentant in acest dosar de avocatii Denisa Toma si Emilian Maciuca.

In decembrie anul trecut, Radu Pricop impreuna cu partenerul sau de la casa de avocatura, Octavian Banu, l-au dat in judecata pe reprezentantul Antena 3 tot pe raspundere delictuala. Iar pe 11 iunie, Tribunalul Bucuresti le-a admis in parte cererea. 

"Constata ca afirmatiile paratului (Mihai Gadea - n.r.) indicate prin cererea de chemare in judecata reprezinta fapte ilicite prin care au fost afectate onoarea, reputatia si demnitatea reclamantilor. Respinge in rest cererea de chemare in judecata, ca neintemeiata. Cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti", se mentioneaza in sentina instantei, care nu este definitiva.

Antena 3 a difuzat mai multe materiale cu privire la o posibila implicare a ginerelui presedintelui in fraude imobiliare.

Postul de stiri anunta in iulie ca Radu Pricop este implicat intr-o "retrocedare ilegala de milioane".

"Este vorba despre un teren de la Institutul Fundeni, caz in care este implicat si primarul din Azuga, Constantin Samson, edilul in prezenta caruia a avut loc cununia civila a fiicei presedintelui cu Radu Pricop", se mentioneaza in articolul publicat pe site-ul Antena 3.  

In acelasi articol mai scrie ca dezvaluirea a fost facuta la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Tot vara aceasta, postul de stiri a difuzat mai multe materiale privind "ilegalitatile din afacerea cu terenurile Bratienilor".

"Sotul Ioanei Basescu si alte patru persoane au cumparat drepturi litigioase pentru 90 de hectare de teren in comuna Stefanesti de la un presupus mostenitor al Bratienilor. In fata instantei, toti cei cinci au declarat ca nu mai exista alti pretendenti la retrocedarea acestui teren, iar la dosarul cauzei au fost depuse acte mincinoase din care rezulta ca mostenitoarea de drept era decedata”, se mai arata intr-un articol postat pe site-ul postului de stiri.

Jurnalistii Antena 3 sustin ca avocatul e urmarit penal dupa ce a declarat-o moarta pe o urmasa a Bratienilor, pentru a pune mana pe o despagubire de 10 milioane de euro. 

"Eleonora Bratianu era mentionata ca fiind moarta intr-o sentinta din 2009. Doar ca femeia a decedat in 2011, lucru dovedit de certificatul de deces, prezentat la Sinteza Zilei", potrivit Antena 3.

Citeste si: Dan Voiculescu da in judecata jurnalisti pe banda rulanta: Turcescu si Andronic, printre cei vizati
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 19 Aprilie 2018, 18:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter