MEDIA & MARKETING

Investitiile brute in publicitatea TV au scazut cu 4,2% in primele sase luni

21 iulie 2009, ora 16:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
reclama-medie.jpg
Investitiile brute - rate-card - in publicitatea TV de pe piata locala au scazut cu 4,2% in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, luna iunie fiind singura in care s-a inregistrat o crestere fata de acelasi interval din 2008, de la 559 mil. euro la 566 mil. de euro, potrivit unui studiu realizat de Media Consulta.
Cel mai mic nivel al investitiilor a fost inregistrat in luna ianuarie, cand valoarea acestora a fost de 295 de milioane de euro, iar cea mai mare in luna mai, de 586 de milioane de euro, potrivit aceluiasi studiu.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de insertii publicitare a scazut in prima jumatate a anului cu 4,8%, martie fiind singura luna in care s-a inregistrat crestere fata de acelasi interval din 2008.

Kanal D a difuzat cele mai multe minute de publicitate in intervalul martie-iunieNumarul minutelor de publicitate difuzate de televiziuni a scazut cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Kanal D a inregistrat in perioada mentionata cel mai mare loading (incarcare a spatiului admis de 12 minute cu spoturi - n.r.), depasind limita admisa in prime-time, in aprilie si mai. Pro TV si Antena 1 ocupa locul 2 si 3 din acest punct de vedere, cu 11 respectiv 10-10,5 minute pe segmentul orar 19:00-24:00.

Pe segmentul televiziunilor de stiri, N24 a difuzat cele mai multe minute de publicitate in primele doua luni ale anului (7-8 minute), pentru ca in intervalul martie-iunie Realitatea TV sa ocupe primul loc, cu 8 pana la 11 minute, secondata de Antena 3, cu 5 pana la 9,5 minute de publicitate pe ora.

Studiul Media Consulta a folosit informatii furnizate de GfK Romania si contine date cu privire la TVR 1, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Kanal D, Realitatea TV, Antena 3 si N24.

Despre acest subiect a scris si Iulian Comanescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter