- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

MediaPro si Intact se acuza reciproc de piraterie online

29 Jul, 00:01 • andra.gheorghe
Augustin Roman, directorul de dezvoltare al GSP.ro, parte a grupului Intact, si Orlando Nicoara, directorul executiv al MediaPro Interactiv, divizie care administreaza domeniul Prosport.ro, au facut declaratii in care se acuza reciproc de piraterie pe site-urile Prosport.ro si, respectiv, Gsp.ro.
MediaPro si Intact se acuza reciproc de piraterie online

Roman a scris pe blogul propriu ca site-ul Prosport.ro a publicat in week-endul trecut link-uri spre un site care a piratat meciurile Ligii 1 de fotbal, transmise in mod legal de noul post de televiziune GspTv al Intact.

Pe de alta parte, Nicoara acuza si el Gsp.ro ca ar fi postat secvente din timpul amicalului Steaua – AS Roma, difuzat duminica pe Pro TV, fara a avea acordul televiziunii respective.

„Prosport.ro a postat pe toata perioada weekend-ului, cu buna stiinta, link-uri catre site-ul cool-tv.net, care a inregistrat si transmis, fara acordul nimanui, meciurile transmise in mod legal pe GspTv. Nu pot sa-mi dau seama de ce, probabil din teribilism, pentru ca site-ul respectiv este cunoscut pentru continutul piratat, inclusiv de pe postul lor, ProTV. N-am vorbit cu Orlando (n.r: Nicoara), n-am primit nici o reactie de la el, insa sunt sigur ca i-a scapat, pentru ca stie si el semnificatiile a ceea ce s-a intamplat”, a declarat Roman pentru DailyBusiness.ro.

Pe de alta parte, Orlando Nicoara a spus pentru DailyBusiness.ro ca nu are nicio legatura cu continutul site-ului Prosport.ro, de care se ocupa Cosmina Noaghea (director executiv Publimedia, editorul publicatiilor Media Pro), insa ca si „GSP.ro a postat, fara acordul nimanui, imagini din meciul Steaua-AS Roma”.

Cosmina Noaghea nu a facut niciun comentariu pe acest subiect.

Este ilegala publicarea de link-uri?

Bogdan Manolea, specializat pe legislatie online, sustine ca link-urile postate pe Prosport.ro catre Cool-TV.net ar putea fi considerate o fapta ilegala numai in situatia in care ar exista „o decizie definitiva si irevocabila a unei instante romanesti sau din alta tara conform careia continutul transmis pe cool-tv.net este ilegal”.

„Cum insa practic nu exista acesta decizie, putem vorbi doar de a pune un link catre un alt site web”, a spus el pentru DailyBusiness.ro.

Potrivit lui Manolea, doar o instanta poate sa decida daca actiunea este legala sau ilegala in functie de argumentele partilor, existand si posibilitatea, in teorie, in care GspTv ar putea intreprinde o actiune in baza acuzatiei de concurenta neloiala.

Ceea ce ar putea cere GSPTV- sustine Bogdan Manolea – ar fi oprirea punerii unor astfel de linkuri si/sau acordarea de daune, daca se demonstreaza un prejudiciu.