- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Microsoft ar putea incasa 700 de milioane $ din vanzarea diviziei de publicitate

29 Jun, 12:44 • Redactia DailyBusiness
Gigantul software Microsoft intentioneaza sa-si vanda divizia de publicitate, agentia digitala Razorfish, pentru o suma care s-ar putea ridica la 700 milioane de dolari, potrivit Financial Times.
Microsoft ar putea incasa 700 de milioane $ din vanzarea diviziei de publicitate

Microsoft a apelat deja la serviciile companiei de consultanta Morgan Stanley pentru a gasi un cumparator, printre cei posibili interesati numarandu-se grupul francez de comunicare Publicis.

Luna trecuta, Maurice Levy, CEO-ul Publicis, a afirmat ca grupul pe care il conduce are in plan anul acesta cateva achizitii destinate, in special, marketingului digital.

Alti potentiali cumparatori ai Razorfish sunt si grupurile de comunicare Omnicom, respectiv WP, ambele cautand sa-si extinda business-urile in publicitatea online.

Microsoft a achizitionat in 2007 pentru suma de 6 miliarde de dolari grupul de marketing digital aQuantive, grup din care facea parte agentia Razorfish, denumita la acea vreme Avenue A/Razorfish.

Razorfish, cu sediul central in Seattle, numara peste 2000 de angajati si are in portofoliu clienti ca Kraft, Coca-Cola, Disney si Audi.