- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

O reclama a companiei Ryanair a iritat autoritatile italiene

28 Jul, 15:23 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana Ryanair se afla in conflict cu autoritatile italiene, dupa ce a refuzat sa retraga de pe piata un spot advertorial, in care Umberto Bossi, ministrul Reformelor, este surprins intr-o imagine jignitoare, scrie presa internationala.
O reclama a companiei Ryanair a iritat autoritatile italiene

Reclama, care poate fi inca vizionata pe site-ul italian al Ryanair, cuprinde si o fotografie a ministrului Bossi in timpul unui discurs, cand isi afiseaza degetul mijlociu publicului.

Fotografia lui Umberto Bossi, cunoscut pentru reactiile sale xenofobe si populiste, lider al partidului Liga Nordului, este atasata de un text care sustine ca „Guvernul sprijina preturile ridicate practicate de Alitalia, suporta grevele frecvente ale angajatilor Alitalia, dar nu da doi bani pe pasagerii italieni”.

Textul reclamei sugereaza ca gestul lui Bossi s-ar adresa pasagerilor italieni, care, printre altele, trebuie sa suporte preturile ridicate ale biletelor Alitalia si grevele companiei aeriene pentru ca guvernul continua sa sprijine starea de faliment in care se afla, de o lunga perioada de timp, linia aeriana concurenta.

Guvernul italian incearca sa elaboreze un plan de salvare pentru Alitalia, care se afla la un pas de faliment.

Spotul a cauzat un val de proteste in Italia. Autoritatile au solicitat companiei Ryanair sa-si ceara scuze, iar presa italiana a reactionat furios la adresa reclamei.

Cu toate acestea, Ryanair nu vrea sa retraga reclama. Stephen McNamara, directorul de comunicare a liniei, spus ca „rar vedem ministri care sa-si etaleze conceptiile atat de grafic”.

Nu este prima data cand Ryanair declanseaza conflicte in urma campaniilor promotionale realizate.

In mai, Nicholas Sarkozy, presedintele Frantei, si sotia sa Carla Bruni au castigat un proces in fata liniei aeriene, care a platit cuplului daune de 60.000 euro, dupa ce a folosit o poza a celor doi pentru o reclama, fara a le cere acordul.