MEDIA & MARKETING

Piata de publicitate online din Romania a crescut cu 65% in primele sase luni

16 decembrie 2010, ora 12:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
online-stiri-medie.jpg
Volumul de publicitate online a crescut cu 65% in primele sase luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu 6% fata de a doua jumatate a anului 2009, se arata in studiul "Romanian Online Advertising Study" (ROADS) din acest an, realizat de IAB Romania si PwC Romania.
Astfel, volumul pietei de publicitate online a atins cifra record de 42,05 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), cea mai mare cifra inregistrata pana acum pentru un semestru, incepand cu anul 2007, primul an in care IAB Romania si PwC Romania au demarat studiul ROADS.

Cifra este apropiata de valoarea inregistrata pentru intregul an in 2007.

"Varful negativ al crizei in publicitatea online din Romania a fost primul semestru din 2009, singurul de pana acum care a inregistrat scaderi. De atunci, urmatoarele doua semestre au avut cresteri. Acest prim semestru al lui 2010 ne-ar putea arata ca publicitatea online a depasit momentul crizei", a declarat Cristian Petriceanu, presedinte al IAB Romania.Studiul derulat de IAB Romania si PricewaterhouseCooers structureaza investitiile in publicitatea online din Romania in functie de formatele de publicitate folosite, categoriile de advertiseri care au utilizat publicitatea pe internet, precum si in functie de lunile din fiecare semestru pentru determinarea sezonalitatii.

"Ne asteptam ca incasarile din publicitatea online in 2010 sa le depaseasca semnificativ pe cele de anul trecut si sa fie cele mai bune de cand se realizeaza studiul IAB- PwC Romania", a declarat Ruxandra Bandila, director marketing, comunicare si business development in cadrul PwC Romania.

"Aceste date arata ca actuala conjunctura economica a accelerat orientarea consumatorilor catre mediul online, iar cheltuielile de advertising nu fac decat sa urmeze aceasta tendinta. Se confirma ca mediul digital este cel mai dinamic segment al pietei locale de media", a adaugat Bandila.

Asociatia IAB Romania a fost creata in anul 2006 si reuneste cele mai importante companii din domeniul publicitatii pe internet: regii de media, agentii de publicitate, furnizori de servicii in domeniul publicitatii online si publisheri autohtoni.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 29 Septembrie 2020, 12:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter