MEDIA & MARKETING

Post de televiziune din Romania amenintat cu insolventa de o companie de stat

23 februarie 2016, ora 05:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tv.jpg
Inca un post de televiziune din Romania ar putea fi afectat de valul insolventelor, din cauza ca ar fi acumulat datorii catre o societate de stat. Afla mai multe amanunte in DailyBusiness.ro.

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom) solicita insolventa firmei Fire Breaking News SRL, ce controleaza postul de televiziune Nasul TV, potrivit unui dosar inregistrat pe 18 februarie la Tribunalul Bucuresti.

Primul termen de judecata in acest dosar a fost stabilit pe data de 16 mai.

Societatea Națională de Radiocomunicații (Radiocom sau SNR) este unul dintre principalii furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice din România și, în același timp, lider de piață în domeniul broadcasting-ului.Compania este deținută de statul român, este coordonată Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, pentru rețelele de telefonie mobilă, transfer de date și internet, sub brandul Radiocom.

Printre cei mai importanți clienți ai companiei se numără Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Vodafone România, Orange România, Telemobil, GTS România, BCR Asigurări, Transfond, Rompetrol, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV.

Fire Breaking News SRL detine 97,18% din S.C. Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii SA, societate infiintata in mai 2012 ce detine licenta audiovizuala a Nasul TV. Restul actionarilor sunt: Adrian Buca - 0,01%, Catalin Gigel Chirila - 0,01%, Radu Moraru - 0,01% si actionari tip lista - 2,79%.

Asociatii Fire Breaking News SRL sunt: Radu Moraru (asociat principal - 51,22%), Ioana Lacramioara Reit (24,39%) si Anda Blindu (24,39%).

Televiziunea Nasul TV a fost lansata oficial pe 20 aprilie 2012. Pe blogul personal, Radu Moraru a invitat romanii sa devina membrii fondatori si actionari la "noua televiziune independenta" Nasul TV.

Totodata, in prima parte a anului 2012, Radu Moraru a lansat o subscriptie publica prin care a scos la vanzare actiuni la SC Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii SA.

Intentia lansarii unei televiziuni proprii a fost anuntata de Radu Moraru, dupa ce realizatorul TV si echipa lui au incetat colaborarea cu RCS&RDS.

Radu Moraru si echipa lui de la emisiunea "Nasul" au fost cei care au pus in functiune televiziunea generalista 10 TV, lansata pe 10 decembrie 2010. Ulterior, RCS&RDS a decis sa renunte la continuarea proiectului televiziunii 10 TV si a transformat-o in Digi 24, un post de stiri lansat pe 1 martie 2012.

Citeste si Prima TV a intrat în insolvenţă
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din MEDIA & MARKETING
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 11:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter