- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Prima televiziune 3D va fi lansata in SUA

07 Jan, 13:37 • Redactia DailyBusiness
Discovery Communications, Sony Corporation si IMAX Corporation au anuntat joi ca vor infiinta o companie cu capital mixt pentru a dezvolta prima retea de televiziune 3D dedicata, cu emisie non-stop din SUA.
Prima televiziune 3D va fi lansata in SUA

Discovery, Sony – prin compania sa afiliata din SUA, Sony Corporation of America – si IMAX vor fi parteneri egali in cadrul noii companii. Aceasta va fi lansata in SUA pentru a impulsiona adoptarea televiziunii 3D de catre consumatori.

Pe viitor, companiile vor explora si oportunitatile de distributie internationala, pe piete selectate.

Noua retea 3D va prezenta continut premium de inalta calitate, din genurile care sunt cele mai atragatoare in formatul 3D, incluzand istoria naturii, spatiul cosmic, explorari, aventura, inginerie, stiinta si tehnologie, filme artistice si programe pentru copii de la Discovery, Sony Pictures Entertainment, IMAX si alti furnizori, terte parti.

Discovery va oferi serviciile de retea, incluzand functiile de vanzari catre operatorii de cablu si suportul tehnic, precum si drepturile pentru televiziune 3D asupra continutului Discovery si promovarea acestuia in cadrul portofoliului sau de 13 retele de televiziune in SUA.

Sony va asigura suport pentru vanzarile de publicitate si sponsorizari, si va oferi licente pentru drepturi de televiziune unor filme artistice 3D actuale sau viitoare si continutului 3D legat de muzica si jocuri. In acelasi timp, va asigura promovarea acestui continut in magazine de retail.

La randul sau, IMAX va oferi licente pentru drepturi de televiziune unor viitoare filme 3D, va asigura promovarea prin cinematografele pe care le detine si le opereaza in SUA, precum si o suita de tehnologii 3D si de imbunatatire a imaginii, patentate si detinute de companie.

Conducerea noii companii va fi incredintata unui consiliu director alcatuit din membri ai celor trei companii. Operatiunile de zi cu zi vor fi derulate de un personal si o echipa de management care vor raporta consiliului director.

Cele trei parti au semnat o scrisoare de intentie fara un angajament definitiv. Termenii financiari specifici ai acestui proiect nu au fost facuti publici.

Compania de productie de programe documentare, Discovery Communications are peste 1,5 miliarde de abonati, din peste 170 de tari. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, exista 13 marci Discovery, disponibile unui numar de 219 milioane de abonati, din 105 tari, oferind programe adaptate in 24 de limbi.