- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Pro TV a cumparat drepturile pentru Cupa UEFA incepand cu 2009-2010

08 May, 15:38 • sergiu.mihalcea
Postul de televiziune Pro TV a castigat licitatia organizata pentru drepturile de difuzare a meciurilor Cupei UEFA incepand cu sezonul 2009-2010, contra sumei de 30 milioane de euro, anunta jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau.
Pro TV a cumparat drepturile pentru Cupa UEFA incepand cu 2009-2010

UEFA a scos la licitatie anul acesta drepturile de televizare pentru competitiile Uefa Champions League si Cupa Uefa, pe anii 2009-2012.

Contactati de catre DailyBusiness, oficialii trustului Media Pro, din care face parte si postul Pro TV, nu au oferit detalii referitoare la castigarea drepturilor de difuzare a Cupei Uefa, explicand ca in acest sens va fi transmis un comunicat de presa in cursul zilei de joi.

Miza acestor drepturi TV ar putea fi mare deoarece Romania, in urmatorii ani, va avea mai multe echipe in Cupa Uefa decat in Liga Campionilor.

„Cred ca drepturile TV pentru Cupa UEFA sunt valoroase, pentru ca, din calculele GSP, incepand de peste doi ani echipele noastre vor avea probleme sa intre in Grupele Ligii si vor merge mai usor in Cupa UEFA”, a explicat Catalin Tolontan, redactor-sef la Gazeta Sporturilor, pentru DailyBusiness.

Licitatia a fost organizata de Team, partenerul UEFA, iar meciurile vor fi transmise de ProTV si sport.ro, conform lui Tolontan, care spune ca in licitatia pentru drepturile de difuzare s-au inscris 5 televiziuni romanesti, TVR, ProTV cu sport.ro, Antena 1 cu Arenna, Realitatea TV cu Telesport si Kanal D.

Compania MediaPro a fost infiintata in septembrie 1990 si
dezvolta proiecte in toate zonele media, cuprinzand publishing (ziare si reviste), broadcasting (televiziune si radio), productie de cinema si televiziune, servicii de stiri si continut pentru new media, distributie de entertainment, media online, indoor media, cinematografe si educatie.

Update ora 16:40: In comunicatul transmis joi seara, oficialii Pro TV nu au oferit informatii referitoare la valoarea de achizitie a drepturilor de difuzare a meciurilor din Cupa Uefa.

„Este o investitie in brand (castigarea licitatiei pentru meciurile din Cupa Uefa – n.r) si in asteptarile publicului masculin”, a declarat Eduard Darvariu, director executiv Sport.ro.

Contractul incheiat de Pro Tv pentru difuzarea meciurilor din cupa Uefa ofera posibilitatea transmiterii meciurilor pe Pro Tv, Sport.ro, dar si pe site-urile de internet ale Pro Tv SA (www.sport.ro, www.protv.ro etc), informeaza oficialii postului.

„Cupa UEFA este un program premium, cu atat mai mult cu cat Romania este este reprezentata de un numar record de echipe in a doua competitie intercluburi ca importanta”, a declarat Costi Mocanu, directorul executiv al Pro Tv S.A.

Meciurile se vor disputa in ziua de joi, cu doua exceptii in luna decembrie, cind vor fi etape si in ziua de miercuri, iar orele de incepere sunt 20:00, respectiv 22:00.

Romania trimite in Cupa UEFA, in urmatorul sezon (ale carui drepturi sunt detinute tot de ProTV – n.r.), cel putin patru echipe si anume Rapid, Dinamo, Unirea Urziceni si Poli Timisoara, carora li se poate alatura Vaslui, din Intertoto.